Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: a véghajrában majdnem ráfáztak a franciák, de Pavard gólja végül elégnek bizonyult Írország ellen! – videóval

A B-csoportban tovább folytatódtak az Európa-bajnoki selejtezősorozat küzdelmei, ahol a második körben Franciaország Írország vendége volt, míg Hollandia Gibraltárt látta vendégül.

(Photo by Oisin Keniry/Getty Images)

A Hollandia elleni 4:0-s győzelem után egy újabb nehéznek ígérkező próbatétel várt a francia válogatottra, amely Írországhoz látogatott. Deschamps együttese ezúttal nem tudott olyan elsöprő módon kezdeni, mint ahogy azt a hollandok ellen tették, sőt az első félidőben alaposan megszenvedtek az írekkel. Mbappéék ugyanis hiába birtokolták a labdát, komoly helyzetet nem tudtak kialakítani a jól szervezett és stabilan álló ír védelemmel. Ugyanakkor a hazaiak részéről igazán veszélyes támadásokra már nem futotta, többnyire csak beadásokkal próbálkoztak, míg a franciák távoli lövésekkel tudtak operálni, de az első félidő végéig gólt nem láthatott a dublini közönség.

A második játékrész első percei is hasonló módon alakultak, mint az egész teljes első félidő, de az 50. percben mégis megszerezték a vezetést a franciák! Egy labdaeladást követően az írek indíthattak volna ellentámadást, de Cullen is elszórta a játékszert a saját tizenhatosa előtt, amire Pavard csapott le, és hatalmas bombát küldött Bazunu kapujába, 0-1! Az írek a bekapott gól után nem igazán tudtak ritmust váltani, ami leginkább annak volt betudható, hogy a franciák teljesen eldugták előlük a játékszert. A 69. percben aztán a mérkőzés első nagy védésének is szemtanúi lehettünk, amikor Diaby tekerését védte bravúrral Bazunu. A 75. minutumban ismét az írek kapusának bravúrjára volt szükség, aki ezúttal Rabiot távoli kellemetlen löketét tudta oldalra kipaskolni. A véghajrában az írek már igyekeztek bátrabban fellépni, és a 84. percben egy McClean megindulás lövéssel zárult, aminél a védő blokkjára és Maignan védésére is szükség volt. A 89. percben ismét a franciák kapusának védésére volt szükség, aki egy szöglet után Browne fejesét tolta a léc fölé, majd egy újabb szöglet után Collins fejesét még nagyobb bravúrral védte a Milan hálóőre! Ezt követően már nem alakult ki újabb nagy lehetőség, így a franciák ha nehezen is, de el tudták hozni a 3 pontot Dublinból.

Írország – Franciaország 0-1 (0-0)
Helyszín:
Aviva Stadion Vezette: A. Soares Dias
Gólszerző:
ill. Pavard (50.)
Sárga lapok: Doherty (65.), Molumby (77.), Idah (88.), Egan (90.) ill. Pavard (23.)
Kiállítás:ill.-

Írország: Bazunu – O’Shea (Browne 77.), Egan, Collins – Doherty (McClean 77.), Cullen, Molumby (Obafemi 86.), Coleman – Ogbene, Knight (Johnston 78.) – Ferguson (Idah 65.) Szövetségi kapitány: Stephen Kenny

Franciaország: Maignan – Pavard (Koundé 81.), Konaté, Upamecano, T. Hernández – Rabiot (Tchouameni 81.), Camavinga, Griezmann – Kolo Muani (M. Thuram 90+3.), Giroud (Diaby 65.), Mbappé Szövetségi kapitány: Didier Deschamps

A mérkőzés összefoglalója:

Kötelező volt a javítás a hollandok számára a franciák ellen elszenvedett első fordulós vereség után. Ronald Koeman csapata a csoport leggyengébb tagját, Gibraltárt látta vendégül ezen az estén, és már az első félidőben sikerült hatalmas mezőnyfölényt kialakítaniuk, ennek ellenére a szünetre “csak” egygólos előnnyel vonulhattak, amit Memphis Depay jegyzett. A második játékrész első perceiben aztán minden kérdés eldőlt, az 50. minutumban ugyanis Nathan Aké betalált, majd egy perccel később a játékvezető kiállította a gibraltáriak támadóját, Walkert. A folytatásban is a hollandok domináltak, de nem szakították szét magukat a fölényes siker érdekében. Ennek ellenére a 82. percben Aké megszerezte a második gólját is, amivel beállította a 3:0-s végeredményt.

Hollandia – Gibraltár 3-0 (1-0)
Helyszín:
De Kuip Vezette: M. Krogh
Gólszerzők:
Depay (23.), Aké (50., 82.) ill.-
Sárga lapok: -ill. Casciaro (14.)
Kiállítás:ill. Walker (51.)

A B-csoport aktuális állása: