Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A bolgárok szövetségi kapitánya elismerte, hogy a magyar válogatott erősebb

A magyar válogatott 3-0-s győzelmet aratott Bulgária ellen az első Eb-selejtezős mérkőzésén…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A bolgár válogatott szövetségi kapitánya, Mladen Krsztajics a budapesti, 3-0-s vereség után őszintén elismerte, hogy a magyar válogatott magasabb szintet képvisel az övéinél:

“Nekünk nincsenek topligás játékosaink, akik ilyen sebességgel képesek játszani, és több sérültünk is van, kényszerű cserékre is volt szükség. A Bulgáriában játszó játékosainknak nincs meg az a ritmusérzéke, ami ezen a nemzetközi szinten szükséges lenne, hamar kimerülnek a játékosaink ezen a szinten, ez volt Montenegró ellen is. Tehetséges, de tapasztalatlan labdarúgóink vannak, akiktől nem lehet elvárni, hogy ilyen szintű játékosokkal szemben felvegyék a versenyt. Jelenleg erre vagyunk képesek.”

“A magyar játékosok erős európai klubokban játszanak. Ez már nem az a válogatott, mint tíz-tizenöt éve, ez a csapat méltó ellenfele volt az olaszoknak, angoloknak is, magasabb szintet képvisel. A magyar modell számunkra is követendő lehet a jövőre nézve. Szoboszlai Dominik például topligás, magas szinten futballozó labdarúgó, de nemcsak ő, többen is ezt a szintet képviselik a magyar csapatban. Nekünk nincsenek olyan játékosaink, mint Magyarországnak vagy Szerbiának, ezt látni kell” – fogalmazott a szövetségi kapitány.