Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Döntést hozott az MLSZ a kezdőrúgásokról – sajtóhír

Egybehangzó hazai sajtóbeszámolók szerint az MLSZ az elmúlt hetekben történt vitatott esetek miatt a mérkőzések előtti kezdőrúgások egységesítése mellett döntött…

VIDEÓ: a DVTK kapusa kivédte az MTK-s kisfiú kezdőrúgását

Hazai sajtóbeszámolók szerint az MLSZ azt kéri a kluboktól, hogy szabályozzák a mérkőzések előtti kezdőrúgásokat, később pedig teljesen hanyagolják is azokat.

Mint ismeretes, az elmúlt hetekben egy NB II-es mérkőzésen MTK-s kisfiú kezdőrúgás utáni lövését kivédte a Diósgyőr kapusa, ami nemzetközi szinten is sajtóvisszhangot keltett, míg a Paks-Vasas NB I-es meccsen a kapura törő kisfiú nekicsúszott a kapufának és kis híján sérülést szenvedett.

Az MLSZ indoklásában az szerepel, hogy ezek a kezdőrúgások komolytalanná teszik a mérkőzés felvezetését, késleltetik a kezdést, illetve balesetveszélyesek is lehetnek.

A szövetség kérései között az szerepel, hogy a klubok a lehető legrövidebb idő alatt tudják le a kezdőrúgást, a labda és a kezdőrúgó se hagyja el a kezdőkör területét, illetve utóbbi a lehető legrövidebb idő alatt hagyja el a pályát.

A hírek szerint az MLSZ következő bajnokság kezdetére már szeretné megszűntetni az ünnepélyes kezdőrúgásokat.