Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lionel Messi életnagyságú szobrot kapott

Ahogyan arról beszámoltunk, a dél-amerikai labdarúgó-szövetség (CONMEBOL) hétfői ünnepségén díjazta a világbajnok argentin válogatott tagjait…

(Photo by Christian Alvarenga/Getty Images)

A dél-amerikai nemzetközi szövetség elnöke, Alejandro Domínguez ünnepélyes keretek közt átadta Lionel Messinek a vb-trófeát. Ezen felül a CONMEBOL hétfői rendezvényén Messit egy életnagyságú szoborral köszöntötték, amely éppen a vb-trófea átvételének pillanatában ábrázolja őt.

“Leóval több történelmi pillanatunk is van. Lehetőséget adott, hogy ne csak érmeket, hanem kupákat is adjak neki. Ez idő alatt több ígéretünk is függőben volt, ma szeretném teljesíteni” – mondta a szövetség elnöke a szobor átadásakor. Domínguez reményét is kifejezte, hogy Messi mielőbb Dél-Amerikában futballozzon, hogy a Libertadores-kupát is átadhassa neki.

“Hálával tartozom Istennek, hogy ezt a fontos elismerést megszereztük, nagyon vágytunk rá” – jegyezte meg Messi.

“Álmodni sem mertem erről soha, még csak nem is gondoltam rá. Egyszerűen csak élvezni akartam, amit gyerekkorom óta imádok. Hosszú utam volt, sok különböző döntéssel, vereséggel, de mindig csak előre néztem, és ez a legfontosabb. Küzdeni az álmaidért, élvezni a játékot, és bármit elérhetsz” – tette hozzá a világbajnok klasszis.

A vb-győztes csapat tagjait gyermekek köszöntötték a színpadon, amelyek igazán megható pillanatok voltak.
Ezen kívül a Libertadores-kupa rekordbajnokát, az Independientét is jutalmazták, az elismerést a Rojo négy legendája, Carlos Goyén, Ricardo Bochini, Jorge Burruchaga és Daniel Bertoni vehette át.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!