Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: hamarosan aláírja új szerződését az Inter kulcsjátékosa! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Inter együttese napokon belül be fogja jelenteni, hogy szerződést hosszabbítanak Hakan Calhanogluval.

(Photo by Diogo Cardoso/DeFodi Images via Getty Images)

A legfrissebb olasz sajtóhírek és Fabrizio Romano szerint is egyre közelebb van a bejelentés az Inter részéről, miszerint a napokban meg fogják hosszabbítani Hakan Calhanoglu szerződését. A török játékost az aktuális kontraktusa 2024 nyaráig köti az Interhez, de a beszámolók alapján ezt további 3 évvel, 2027 nyaráig fogják megtoldani a felek. A vezetőség döntése nem lenne meglepő, hiszen Calhanoglu kulcsszereplővé nőtte ki magát az Interben, ráadásul úgy, hogy némileg más feladatok hárulnak rá, mint korábban. A középpályásnak ugyanis ebben a szezonban némileg visszavontabban kell játszania, elsősorban Brozovic gyakori hiányzásai miatt, de Calhanoglu ezt olyannyira jól megoldotta, hogy a horvát poszttársa miatta gyakran csak a kispadon találta magát akkor is, ha egészséges volt. A 29 éves játékos kulcsszerepét jól mutatja, hogy a szezonban eddig csak egy-egy bajnokiról és kupamérkőzésről hiányzott, a többi 36 találkozón rendre számított rá Simone Inzaghi, ezeken a meccseken pedig 3 gólig és 6 gólpasszig jutott.

Hakan Calhanoglu 2021 nyarán igazolt az Interhez. A klub színeiben azóta 82 találkozón lépett pályára, amelyeken 11 találatot és 19 előkészítést ért el.