Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: Ibrahimovic egy meccsen játszott, majd újra megsérült

Zlatan Ibrahimovic nagy reményekkel tért vissza a svéd válogatotthoz, ám a skandinávok két Eb-selejtezőjén mindössze 17 percet játszhatott…

(Photo by Linnea Rheborg/Getty Images)

Az AC Milan veterán klasszisa, Zlatan Ibrahimovic a közelmúltban tért vissza a pályára és 41 évesen újra meghívták a svéd válogatottba is.

A rutinos támadó a svédek márciusi Eb-selejtezői közül a Belgium elleni, 3-0-ra elvesztett találkozón csereként 17 percet játszott, majd újabb sérülése miatt kihagyta az Azerbajdzsán elleni találkozót, melyet csapata 5-0-ra megnyert.

“Ez nagyon frusztráló a számára és a számunkra is, de sajnos ez a helyzet” – nyilatkozta a 41 éves támadóról Janne Andersson szövetségi kapitány, aki részleteket nem árult a csatár problémájáról.

Mint ismeretes, Ibra a 2021-2022-es idényben 23 mérkőzés alatt nyolc találatig jutott, azonban sérülése miatt csak korlátozottan tudott csapata rendelkezésére állni. Tavaly nyáron térdműtéten esett át, melynek következtében az aktuális idényben csak február végén debütálhatott, azóta is csak egyszer lépett pályára kezdőként, jobbára a kispadról számíthat bevetésre.