Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női BL: a PSG és a Lyon is búcsúzott a sorozattól – videóval

A szerdai mérkőzések után csütörtökön két újabb párharcban bonyolították le a negyeddöntők visszavágóit a női Bajnokok Ligájában…

(Photo by Gaspafotos/MB Media/Getty Images)

A Wolfsburg és a Paris Saint-Germain 1-1-es döntetlent játszott egymással, amely a német gárda továbbjutását és a francia sztárcsapat kiesését jelentette. A visszavágót hátrányból kezdő PSG idegenben is aktívabban indította a mérkőzést, de tíz perc elteltével Diani ziccergólját les miatt a VAR érvénytelenítette. A meg nem adott gól ellenére a francia gárda lendületben maradt és további támadásokat vezetett, azonban az első húsz perc végén a hazaiak egy ellenakció végén megszerezték a vezetést, amikor Alexandra Popp a tizenhatos vonaláról estében bombázott a kapuba. Ezzel összetettben már két gól volt a Wolfsburg előnye. Néhány perccel később Popp közeli csukafejesénél Bouhaddi bravúrral óvta meg kapuját az újabb góltól. Az első félóra végén a PSG visszaállította az egygólos összetettbeli lemaradást, miután Karchaoui bejátszásából Kadidiatou Diani immár érvényes gólt szerzett fejjel. Az első játékrész végeztével 1-1 volt a találkozó állása. A szünet után a kiesésre áll PSG szorgalmazta a támadások vezetését, de a Wolfsburg előtt is adódtak lehetőségek az újabb gólszerzésre, azonban a legnagyobb helyzetek is kimaaradtak, Popp közelről a kapufára lőtt, míg Oberdorf szöglet utáni fejese a felső lécen csattant. Noha a Wolfsburg nem tudta egy újabb góllal lezárni a párharcot és végig nyílt maradt a visszavágó, az 1-1-es eredmény megtartása is továbbjuást eredményezett a németek számára.

Wolfsburg – Paris Saint-Germain 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Popp (20.), ill. Diani (30.)
Továbbjutott: a Wolfsburg 2-1-es összesítéssel

 

A Chelsea hihetetlen izgalmak közepette szenvedett 2-1-es vereséget az Olympique Lyon ellen, majd a tizenegyespárbajban londoniak felülmúlták a címvédőt és bejutottak a legjobb négy közé. Az első mérkőzést hazai pályán meglepetésre elveszítő Lyon aktívan indította a találkozót, hogy mielőbb kiegyenlítse a párharcot. A francia csapat a nagy igyekezet ellenére az első félidőben csak kihagyott helyzetekig jutott, a Chelsea védelme hősiesen állta a sarat. Ahogy a második játékrészben fogyott az idő, úgy vált egyre sürgősebb a Lyon számára a gólszerzés. Végül a címvédő a 77. percben betalált, Horan jobb oldali bejátszását az előre húzódó kanadai hátvéd, Vanessa Gilles sodorta be a rövid saroknál a kapuba. Mivel a 90 percben nem született újabb találat, az 1-0-s vendég előny hosszabbítást eredményezett. Sokáig a ráadásban sem történt változás, a vendégeknél csereként Marozsán Dzsenifer is pályára lépett. Tíz perccel a hosszabbítás vége előtt Sara Däbritz lövése kötött ki a hosszú sarokban, mellyel már a Lyon állt továbbjutásra. Ezzel azonban még nem volt vége a mérkőzésnek, a 122. percben James és Becho találkozását a játékvezető hosszasan visszanézte, majd büntetőt ítélt a Chelsea javára. A 128. minutumba elvégzett tizenegyest a csereként beálló Maren Mjelde bombázta a hálóba, így tizenegyesrúgásokra mentette a párharcot. A szétlövések során Renard hibája után James is rontott, majd az ötödik kör végén Horan lövését Berger védte, így a Chelsea kiejtette az előző sorozat győztesét.

Chelsea – Olympique Lyon 1-2 (0-0, 0-1, 0-1, 1-1) – tizenegyesekkel: 4-3
Gólszerzők: Mjelde (120+8. – büntetőből), ill. Gilles (77.), Däbrtitz (110.)
Továbbjutott: a Chelsea 2-2-es összesítés után tizenegyesekkel

 

Női Bajnokok Ligája, a negyeddöntők eredményei

Szerda:
FC Barcelona – AS Roma 5-1
Arsenal – Bayern München 2-0

Csütörtök:
Wolfsburg – Paris Saint-Germain 1-1
Chelsea – Olympique Lyon 1-2 – tizenegyesekkel: 4-3