Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Új feladatot kapott a leköszönő szaúdi kapitány – HIVATALOS

A Szaúd-Arábia válogatottjának éléről távozó francia szakember a jövőben hazájában vállalhat munkát a női válogatott szövetségi kapitányaként…

(Photo by Patrick Smith – FIFA/FIFA via Getty Images)

A francia labdarúgó-szövetség megerősítette, hogy a továbbiakban Hervé Renard lesz a női válogatott szövetségi kapitánya, akivel 2024-ig szóló megállapodást kötöttek.

Az 54 esztendős francia szakember 2019 óta irányította az ázsiai válogatottat, melyet kijuttatott a 2022-es világbajnokságra, ahol jókora meglepetésre az első fordulóban legyőzték a későbbi győztes argentin válogatottat – egyedül nekik sikerült a tornán. Ennek ellenére a szövetség tájékoztatása szerint Renard maga kezdeményezte a szerződése felbontását. A szakember a hírek szerint már hosszabb ideje nyitott volt a francia női válogatott irányítására, ezért kérhette távozását a szaúdiaktól.

Renard korábban 2012-ben Zambiával, 2015-ben pedig Elefántcsontpart válogatottjával nyerte meg az Afrikai Nemzetek Kupáját, a kontinensen pedig három alkalommal választották meg az év edzőjének.

A francia női válogatott kispadjáról hosszas huzavona végén a közelmúltban távozott a játékosok által nem kedvelt Corinne Diacre, akinek személye miatt többen lemondták a válogatottságot az idei nyári világbajnokság előtt. A kapitányváltással és Renard színrelépésével azonban jó eséllyel megoldódhatnak ezek a viszályok.