Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hárman is visszamondták a szereplést a francia női válogatottban

A pénteki napon a francia női labdarúgó-válogatott csapatkapitánya lemondta a szereplést a nemzeti csapatban, majd további két játékostársa ugyanígy tett…

A francia női labdarúgó-válogatott csapatkapiánya, Wendie Renard bejelentette, hogy mentális egészsége megőrzésének érdekében nem szerepel a nemzeti csapatban a nyári világbajnokságon:

“Mindennél jobban szeretem Franciaországot. Nem vagyok tökéletes, messze vagyok ettől, de tovább nem tudom támogatni a jelenlegi rendszert, amely messze van attól, amit a legmagasabb szint megkívánna. Szomorú nap ez a mai, de
szükségszerű volt a döntés, hogy megőrizzem mentális egészségemet.”

Renard bejelentése után további két válogatottbeli csapattársa, Marie-Antoinette Katoto és Kadidiatou Diani is közölte, hogy lemondja a szereplést a címeres mezt.

A francia RMC Sport beszámolója szerint a rutinos játékos úgy határozott, hogy addig nem szerepel a válogatottban, amíg Corinne Diacre a szövetségi kapitány. A szakembert többen is kritizálták a közelmúltban, azonban a kapitány nem hajlandó lemondani a posztjáról.

A helyi szövetség annyit közölt, hogy a jövő keddi ülésén napirendre fogja tűzni a válogatottból való szereplések visszamondását.

Az idei női világbajnokságot július 20. és augusztus 20. között rendezik, Franciaország az F csoportban Jamaicával, Brazíliával és Panamával küzd.