Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női Interkontinentális Szuperkupa: Anglia tizenegyesekkel verte a brazilokat – videóval

A női labdarúgásban első alkalommal csütörtök este a Wembley-ben rendezték meg az Interkontinentális Szuperkupa-mérkőzést az Európa-bajnok és a Copa América győztese között…

(Photo by JMP/Getty Images)

Az Eb-címvédő Anglia 1-1-es döntetlen után tizenegyesrúgásokkal legyőzte Brazíliát a Wembley-ben 83 ezer néző előtt, ezzel elhódította az Interkontinentális Szuperkupát (Finalissima). A hazaiak kezdték aktívabban a találkozót, több helyzetet is kidolgoztak, mire az első félidő derekánál megszerezték a vezetést. A 23. percben egy gyors támadás végén Bronze egy jobb oldali elfutást követően laposan játszott középre, melyből Ella Toone egy remek lövéssel volt eredményes. Akár tovább is növelhették volna az előnyt, azonban L. James gólját néhány perccel később les miatt nem adták meg. Az első játékrész végeztével az angolok 1-0-s előnyben voltak. A szünet után a brazilok nagyobb erőket mozgósítottak az egyenlítésért. Bő tíz perc után egy labdaszerzést követően Geyse nagy erejű lövésével szemben Earps bravúros védést mutatott be. A vendégek többször is közel jártak az egyenlítéshez, azonban veszélyes kontráik révén akár az angolok is bevihették volna a második gólt, amely végképp eldönthette volna a mérkőzést. A találkozó végig nyílt maradt, majd a 93. percben egy kapu előtti lecsorgó labdából Andressa egyenlített ki, és mentette tizenegyesrúgásokra a párharcot.

A tizenegyespárbaj során Toone hibája után a brazilok részéről Tamires és Rafaelle Souza sem tudott túljárni Earps eszén, majd a legutolsó lövést az Eb-döntő hosszabbításában győztes gólt szerző Kelly lőtte a hálóba, így az angolok hódították el a trófeát.

Anglia – Brazília 1-1 (1-0) – tizenegyesrúgások után: 4-2
Gólszerzők: Toone (23.), ill. Andressa (90+3.)