Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: megvan az angol bajnokság idei első feljutója – videóval

Péntek este élmezőnybeli rangadót rendeztek az angol másodosztály (Championship) 40. fordulójában a Middlesbrough és a Burnley között…

(Photo by Alex Dodd – CameraSport via Getty Images)

Az éllovas Burnley 2-1-es győzelmet aratott a Middlesbrough otthonában, ezzel a hátralévő hét mérkőzésének eredményeitől függetlenül biztosan feljutott a Premier League-be. A vendégek bő tíz perc elteltével megszerezték a vezetést, amikor a Brownhill átlövését Ashley Barnes továbbította a hálóba. A Boro komoly erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, ám az első félidőben csak kihagyott lehetőségekig jutott. A fordulás után a hazaiak Archer révén tizenegyest harcoltak ki, melyet Chuba Akpom magabiztosan értékesített, kiegyenlítve a mérkőzés állását. A félidő derekánál Tella jobb oldali elfutását követően Connor Roberts az ötösön belülről bekotorta a Burnley újabb vezető gólját. A hazaiak hiába igyekeztek az újbóli egyenlítésért, nem tudtak újabb gólt szerezni, így a Burnley megszerezte a három pontot, ezzel pedig bebiztosította a feljutását.

Middlesbrough – Burnley 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Akpom (48. – büntetőből), ill. Barnes (12.), Roberts (66.)

 

Vincent Kompany csapata az idényben 25 győzelem és 12 döntetlen mellett mindössze két alkalommal kapott ki, így elsöprő teljesítménnyel jutott vissza egy év távollét után a Premier League-be.

A bajnokságból még hat forduló van hátra, a Burnley-nek még hét meccse van, azonban 19 ponttal előzi meg a harmadik helyezett Luton Townt, és hússzal a negyedik Middlesbrough-t.

A Burnley története során a kilencedik idényét töltheti ősztől a PL-ben azok után, hogy 2010-ben és 2015-ben azonnal kiesett, majd 2016-tól 2022-ig folyamatosan a mezőny tagja volt. Eddigi legjobb eredménye a hetedik helyezés volt a 2017-2018-as idényben.

A Championship első két helyezettje jut fel automatikusan, a következő négy csapat pedig rájátszásban dönt a harmadik feljutó hely sorsáról.

A bajnokság aktuális állása