Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Fluminense kétgólos hátrányból fordította meg a Flamengo elleni döntőt – videóval

Az elmúlt hétvégén rendezték meg az egyes brazil állami bajnokságok fináléit, köztük az egyik legjobban várt döntőt a riói állami bajnokságban…

(Photo by MB Media/Getty Images)

A riói állami bajnokság (Campeonato Carioca) döntőjében Rio de Janeiro két patinás csapata, a Fluminense és a Flamengo találkozott egymással. A Libertadores-kupa címvédője 2-0-ra megnyerte az első mérkőzést, így előnyös helyzetből várhatta a vasárnapi visszavágót, azonban a Flu 4-1-es sikert aratott a Maracanában.

A Tricolor nagy lendülettel vetette bele magát a mérkőzésbe és a hatalmas kedvvel futballozó Marcelo az első félóra végén vezetéshez is juttatta csapatát, miután egy lefordulást követően a tizenhatoson kívülről lőtt nagy erővel a hálóba. Néhány perccel később egy tökéletesen végig játszott akciót a Fluminense gólfelelőse, Germán Cano fejezett be mintaszerű találattal, így már az első félidőben ledolgozták a kétgólos hátrányt. Az első játékrész 2-0-s hazai vezetéssel ért véget. A szünet után szépíthetett volna a Flamengo, de Fabio remek védést mutatott be egy közeli fejessel szemben. Nem sokkal később a játékvezető tizenegyest ítélt a Flu javára egy kezezés miatt, melyet ugyan Santos elsőre védeni tudott, Germán Cano az ismétlést becsúszva gólra váltotta. A 35 éves argeentin támadó 14 meccs alatt 18 gólt szerzett eddig 2023-ban, mellyel az egész világon a legeredményesebb idén. Újabb tíz perccel később a Tricolor újabb gólt szerzett, Alexsander ugyancsak egy kipattanót értékesítve volt eredményes. A Flamengo becsülettel nyomott a végsőkig, de mintha semmi nem akart volna összejönni számukra, mígnem a 99. percben Ayrton Lucas végre megszerezte a szépítő gólt, de ez a lényegen nem változtatott, a Fluminense 4-3-as összesítéssel megnyerte a finálét.

A Fluminense története során 33. alkalommal hódította el az állami bajnokságot, így már csak négy elsőségre van a 37 sikerével rekordernek számító Flamengótól.

Fluminense – Flamengo 4-1 (2-0)
Gólszerzők: Marcelo (30.), Cano (34., 56.), Alexsander (65.), ill. Ayrton Lucas (90+9.)

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!