Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gazdag nem ijedt meg a fenyegetésektől, fegyveresek őrzik őket

A CONCACAF-BL negyeddöntőjének első mérkőzésén a Philadelphia Union Gazdag Dániel tizenegyesgóljával győzte le a Atlas Guadalajarát, melyet követően a mexikói csapat szurkolói halálosan megfenyegették a magyar játékost

(Photo by Omar Vega/Getty Images)

A magyar válogatott középpályása, Gazdag Dániel a Sportalnak adott interjújában elárulta, hogy miért rágtak be rá a mexikói csapat szurkolói, de kijelentette, hogy egy pillanatig sem ijedt meg fenyegetőzésektől, biztonságban érzi magát:

“A philadelphiai mérkőzés kilencvenedik percében tizenegyeshez jutottunk. Az Atlas játékosai húzták az időt, reklamáltak, és mivel éppen én készülődtem a büntető elvégzéséhez, mindent elkövettek annak érdekében, hogy kizökkentsenek a nyugalmamból. Egyikük többször is kiütötte a labdát a kezemből, miközben kiröhögött. Abban szerencsére nem tudott megakadályozni, hogy amikor végre elrúghattam a tizenegyest, a kapuba lőjem a labdát. Azt követően már én mosolyogtam az ő arcába. Ezen akadtak ki annyira az Atlas szurkolói, hogy utána szinte minden létező fórumon nyomdafestéket nem tűrő üzeneteket küldtek nekem, illetve az egyik csapattársamnak, volt olyan is, aki halálosan megfenyegetett minket.”

“Egyébként sem vagyok egy ijedős típus, de megnyugtató volt, ahogy a Major Soccer League és a klubom kezelte a helyzetet, éreztem a törődést. Külön protokoll van az ilyen esetekre, még az FBI-t is bevonták az ügybe – az egyik nap nyomozók jelentek meg a philadelphiai otthonunknál, mint kiderült, ellenőrizték, hogy minden rendben van-e. Mint említettem, nem féltem egy percig sem, mindamellett nem bántam, hogy az illetékesek ennyire komolyan vették a fenyegetéseket. Jöttek velünk biztonsági őrök az Egyesült Államokból is, de az itteni biztonsági szolgálat is óvja minden lépésünket. Bármerre megyünk, gépfegyveres egyenruhások kísérnek bennünket” – tette hozzá.

Gazdag az esélyekkel kapcsolatban elmondta, hogy “az Atlas jóval erősebb csapat, mint az előző körben legyőzött salvadori Alianza, ha be akarunk jutni az elődöntőbe, a legtöbbet kell kihoznunk magunkból. Az első meccsen is kiderült, hogy a mexikóiak remek játékerőt képviselnek, hiába kerültek az első félidő végén emberhátrányba egy kiállítás miatt, csak a legvégén tudtuk bepréselni a győztes gólt. Habár még így is hiányérzetem volt, mert a helyzetek alapján több góllal nyerhettünk volna. Ezen azonban felesleges keseregni, ma már úgy vagyok vele, inkább örüljünk annak, hogy az előny nálunk van. Az Alianza ellen kötelező volt a továbbjutás, most nem az – de csalódottak lennénk, ha nem jönne össze.”

A CONCACAF-BL negyeddöntőjének visszavágójára magyar idő szerint csütörtökre virradóra kerül sor az Atlas otthonában.