Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A PSG leigazolná a Manchester City perememberét! – sajtóhír

A francia labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) listavezetője az angol élvonalból (Premier League) igazolna középhátvédet.

(Photo by Tom Flathers/Manchester City FC via Getty Images)

A Le10Sport értesülései szerint a Paris Saint-Germain a Manchester City játékosát, Aymeric Laporte-ot szemelte ki védősorának megerősítésére.

A 20-szoros spanyol válogatott játékos már korántsem számít Pep Guardiolánál alapembernek, és a több játéklehetőség reményében szívesen távozna a nyáron. Korábban a Barcelona érdeklődéséről lehetett hallani iránta, de a katalánoknak a jelenlegi pénzügyi keretük mellett lemondani kényszerültek a 28 éves játékosról és nagy valószínűséggel Inigo Martínez fog csatlakozni hozzájuk. A PSG pedig középhátvéd gondokkal küzd, Kimpembe sokat bajlódik sérüléssel, Sergio Ramos szerződése pedig a szezon végeztével lejár, amelyet nem valószínű, hogy megújítanak egymással a felek.

Laporte 2018-ban 65 millió euróért cserébe csatlakozott a Manchester Cityhez az Athletic Bilbaótól. Azóta minden versenysorozatot figyelembe véve 222 mérkőzésen kapott lehetőséget, amelyeken 10 gólt és 6 gólpasszt jegyzett. A spanyol védő a manchesteri sztárcsapattal 4-4 bajnoki címet és ligakupát, 2 angol szuperkupát, és egy FA-kupát tudott nyerni.