Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: újabb magabiztos Lazio-győzelem, ezúttal a Spezia otthonában! – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 30 fordulója pénteken két találkozóval vette kezdetét. Előbb a Cremonese tartotta életben bennmaradási reményeit az Empoli elleni, majd a Lazio nyerte meg zsinórban negyedik bajnoki találkozóját Spezia otthonában.

(Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)

 

Spezia – Lazio 0-3 (0-1)
Gólszerzők: Immobile (36. -büntetőből), F. Anderson (52.), M. Antonio (89.)
Kiállítva: Ampadu (84. – Spezia)

Az újévi nehézkes kezdés után szépen kiegyenesedett a Lazio, amely jelenleg a Bajnokok Ligája indulásra hajtó AS Roma – AC Milan – Inter – Atalanta négyessel alkotott kvintett legkiegyensúlyozottabb tagja.

A Spezia ellen nem is hibázott Maurizio Sarri csapata, amely zsinórban a negyedik bajnoki találkozóját nyerte meg Ciro Immobile első félidőben szerzett büntetőjével, majd Felipe Anderson és Marcos Antonio második félidei találataival.

A rómaiak ezúttal sem futballoztak ellenállhatatlanul, ám jelzésértékű, hogy az immáron négyes győzelmi szériájuk alatt egy gólt kaptak csupán – Ha pedig ide vesszük, hogy jelenleg a Lazio védelme a legjobb a Serie A-ban (20 kapott góllal – a szerk.), nem meglepő az előkelő, második helyezése a Sarri-csapatnak, amely ráadásul már 8 meccse veretlen (7 győzelem és 1 döntetlen mellett – a szerk.) is.

Korábban:

Cremonese – Empoli 1-0 (1-0)
Gólszerző:
Dessers (4.)

Messze nincs még veszve minden az első osztályú tagsága megőrzésére hajtó Cremonese számára. A cremonai csapat a liga-utolsó Sampdoria után hazai pályán az Empoli ellen is nyerni tudott, amivel akár komoly lökést is vehetnek a hajrát illetően. A harminc forduló alatt megszerzett tizenkilenc pont persze még így is nagyon kevés, pláne, hogy a jelenleg biztosan bennmaradó Spezi hét pontra van a Cremonesetől, ám az utóbbi két meccsére még építhet a csapat (…)

A forduló további programja:

Szombat:

15:00 Bologna – AC Milan (Tv: Sport 1)

18:00 Napoli – Verona (Tv: Sport 1)

20:45 Inter – Monza (Tv: Sport 1)

Vasárnap:

12:30 Lecce – Sampdoria (Tv: Sport 1)

15:00 Torino – Salernitana (Tv: Sport 1)

18:00 Sassuolo – Juventus (Tv: Sport 1)

20:45 AS Roma – Udinese (Tv: Sport 1)

Hétfő:

20:45 Fiorentina – Atalanta (Tv: Sport 1)

 

A Serie A tabellája: