Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: hétgólos meccsen verte a Schalke a Herthát – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) hétvégi fordulójának péntek esti nyitómeccsén a Schalke 04 és a Hertha BSC vívott kiesési rangadót egymással…

(Photo by Lars Baron/Getty Images)

A hazai környezetben pályára lépő Schalke 04 végig vezetve aratott 5-2-es sikert a Hertha BSC ellen a Bundesliga alsóházi rangadóján. A gelsenkircheniek semmit nem bíztak a véletlenre és már a harmadik percben magukhoz ragadták az előnyt, miután Tim Skarke a tizenhatos vonaláról bombázott a hálóba. Az első negyedóra végéhez közeledve Skarke az előkészítésből is kivette a részét, tökéletes jobb oldali beadását a kapu előtt érkezve Marius Bülter fejelte be ajtó-ablak helyzetből. A kezdeti roham után némileg visszavett a Schalke és az első játékrész második felében egyre inkább átadta a területet a Herthának, amely több életjelet adva magáról az első félidő ráadásában szépíteni tudott Sztevan Jovetics jóvoltából. A szünetben 2-1-re vezettek a hazaiak. A fordulást követően alig néhány perccel visszaállította a kétgólos különbséget a Schalke, miután Simon Terodde közelről volt eredményes. A berliniek többet támadtak a felzárkózás érdekében, azonban próbálkozásaik nem jártak sikerrel. Az utolsó negyedórán belül a Schalke egy újabb góllal végképp eldöntötte a három pont sorsát, a 78. percben Marius Bülter a kifutó Christensen kapust átemelve szerezte meg önmaga második, csapata negyedik gólját az este folyamán. Nem sokkal később egy tökéletesen végig játszott akció befejezésként Marco Richter zárkóztatta közelebb a vendégeket, de az utolsó szó mégis a Schalkéé volt, ugyanis a 92. percben a lengyel hátvéd Marcin Kaminski szabadrúgásból lőtte a hálóba a hazaiak ötödik gólját.

A két csapat így helyet cserélt egymással az alsóházban, a Schalke felkapaszkodott az osztályozót érő 16. helyre, a Hertha azonban visszacsúszott a sereghajtó pozíciójába és kieső helyen áll.

Schalke 04 – Hertha BSC 5-2 (2-1)
Gólszerzők: Skarke (3.), Bülter (13., 78.), Terodde (48.), Kaminski (90+2.), ill. Jovetics (45+3.), Richter (84.)

A 28. forduló eddigi eredményei és további programja

Péntek:
Schalke 04 – Hertha BSC 5-2

Szombat:
15:30 Bayern München – Hoffenheim (Tv: Arena4)
15:30 1. FC Köln – Mainz
15:30 RB Leipzig – Augsburg
15:30 VfB Stuttgart – Borussia Dortmund
18:30 Eintracht Frankfurt – Borussia Mönchengladbach (Tv: Arena4)

Vasárnap:
15:30 Werder Bremen – Freiburg (Tv: Arena4)
17:30 Union Berlin – Bochum (Tv: Arena4)
19:30 Wolfsburg – Bayer Leverkusen

A bajnokság aktuális állása