Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Döntöttek a Juventus 15 pontos büntetéséről – HIVATALOS

Az elmúlt napok tanácskozásai után az olasz sportdöntőbíróság ítéletet hozott a Juventus korábbi, 15 pontos levonása ügyében…

(Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images)

Az olasz sportdöntőbíróság úgy döntött, hogy átmenetileg visszavonta a Juventus csapatát sújtó 15 pontos levonást és új tárgyalást rendelt le.

A torinóiaktól még január 20-án vont le 15 pontot az olasz szövetség a játékosigazolások szabálytalan elszámolása miatt. A vád szerint néhány játékos esetében valós értéküknél sokkal magasabb árat határoztak meg, ezzel hozzásegítve őket, hogy a megengedettnél lényegesen nagyobb fizetésük és nagyobb teljesítménybónuszuk legyen. A pénzügyi szabálysértéssel a klub 2018 és 2020 között mintegy 97,7 millió dollárt spórolhatott.

A Juventus fellebbezett az ítélet ellen, a hatóság pedig úgy döntött, hogy egyelőre visszavonja a Juventus büntetését, ugyanakkor új tárgyalást rendelt el, és arra utasította a bíróságot, hogy vizsgálja felül korábbi ítéletét.

Az olasz rekordbajnok a pontjai visszakapásával feljött a Serie A harmadik helyére, két ponttal lemaradva a második Lazio mögött.