Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl: kiütéses győzelmet aratott a West Ham – videóval

A csütörtöki késő esti órákban további két párharcban rendezték meg a visszavágókat az Európa-konferencialiga negyeddöntőjében.

(Photo by Zac Goodwin/PA Images via Getty Images)

A Nice és a Basel egy teljesen kiegyenlített első mérkőzést követően, ezúttal sem tudták felülmúlni egymást. Az odavágón 2-2-es végeredményt követően most 1-1-es döntetlent játszottak a rendes játékidőben. A találkozó elején Laborde gyönyörű góljával ugyan vezetést szereztek a franciák, de az első játékrészben kialakított többi helyzetüket elpuskázták, ami meg is bosszulta magát. A második félidőben a svájciak voltak jobbak, aminek meg is lett az eredménye, ugyanis a 86. percben Augustin révén sikerült kiegyenlíteniük a mérkőzés és a párharc állását is. Sőt, az utolsó pillanatokban az odavágón duplázni tudó Amdouni kis híján eldöntötte a továbbjutást, de a Basel középpályása csak a kapufát találta el, így jöhetett a ráadás. A hosszabbításban pedig a vendégeknek sikerült kiharcolniuk a továbbjutást az elődöntőbe, a mindent eldöntő gólt a ghánai védő, Kasim Adams szerezte a 98. percben.

Nice – Basel 1-2 – hosszabbítás után (1-2, 1-1, 1-0)
Helyszín: Allianz Riviera (Nizza), Vezette: S. Gozubuyuk (holland)
Gólszerzők: Laborde (9.) ill. Augustin (86.)
Továbbjutott: a Basel 4-3-as összesítéssel

A West Ham és a Gent az első mérkőzésen 1-1-es döntetlent hozott össze, habár a belgák jobban játszottak, de nem sikerült előnyt szerezniük. A visszavágón viszont már korántsem teljesítettek ilyen jól, ugyanis sima 4-1-es vereséget szenvedtek Londonban. A vezetést ugyan megszerezték Cuypers révén, aki egy védelmi hiba és több szerencsés mozdulatot követően tudta közelről a kapuba pofozni nehezen a labdát. Egy szabadrúgást követően azonban még az első játékrészben egyenlíteni tudtak a hazaiak Michail Antonio fejesgóljával. A második játékrész első negyedórájában pedig kiszakadt a West Ham gólzsákja, és az 55. perctől a 63. percig három gólt is szereztek, Paquetá, Declan Rice és Michail Antonio révén, ami a mérkőzés végéig így is maradt. Az angolok ennek következtében 5-2-es összesítéssel ejtették ki a Gentet és ott vannak az elődöntőben.

West Ham – Gent 4-1 (1-1)
Helyszín: London Stadium (London), Vezette: O. Grinfeld (izraeli)
Gólszerzők: M. Antonio (37., 63.), Paquetá (55. – büntetőből), D. Rice (58.) ill. Cuypers (26.)
Továbbjutott: a West Ham 5-2-es összesítéssel

A mérkőzés videós összefoglalója:

Európa-konferencialiga, a negyeddöntő visszavágójának korábbi mérkőzései:
AZ Alkmaar – Anderlecht 3-0 – büntetők után
Továbbjutott: az AZ Alkmaar 3-2-es összesítéssel

Fiorentina – Lech Poznan 2-3
Továbbjutott: a Fiorentina 6-4-es összesítéssel