Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kisorsolták az U20-as világbajnokság csoportbeosztását

Miután a napokban született hivatalos bejelentés róla, hogy Argentína rendezheti meg az idei U20-as világbajnokságot, pénteken a torna sorsolását is megtartották…

(Photo by Harold Cunningham – FIFA/FIFA via Getty Images)

Péntek délután Zürichben kisorsolták az idei U20-as világbajnokság csoportkörének beosztását, mely során a kiderült, hogy a házigazdaként automatikusan az A csoportba kerülő Argentína ellenfelei ÜzbegisztánGuatemala és Új-Zéland lesznek.

A sorsolást Juan Pablo Sorín és az argentin származású francia világbajnok David Trezeguet segítségével bonyolították le.

Ami a többi csoportot illeti, összekerült egymással például az Egyesült Államok és Ecuador, Uruguay és Anglia vagy éppen Brazília és Olaszország.

Az egyes csoportokból az első két helyezett és a négy legjobb harmadik helyezett jut tovább a legjobb 16 közé, ahonnan az egyenes kieséses szakaszban folytatódnak tovább a küzdelmek.

Az idei U20-as világbajnokságot május 20-tól június 11-ig rendezik meg négy helyszínen, Santiago del Esteróban, Mendozában, San Juanban és La Platában.

Az U20-as világbajnokság csoportbeosztása:

A csoport: Argentína, Üzbegisztán, Guatemala, Új-Zéland
B csoport: Egyesült Államok, Ecuador, Fidzsi-szigetek, Szlovákia
C csoport: Szenegál, Japán, Izrael, Kolumbia
D csoport: Olaszország, Brazília, Nigéria, Dominikai Köztársaság
E csoport: Uruguay, Irak, Anglia, Tunézia
F csoport: Franciaország, Dél-Korea, Gambia, Honduras

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!