Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női BL: a Barcelona idegenben győzte le a Chelsea-t – videóval

A szombat délutáni órákban rendezték meg a női Bajnokok Ligája 2022-2023-as kiírásában az első elődöntő-párharc első mérkőzését a Chelsea és a tavalyi döntős Barcelona között…

(Photo by Alex Broadway/Getty Images)

Az elődöntő-párharc első mérkőzésén a Barcelona 1-0-s győzelmet aratott egy korai góllal a Chelsea vendégeként. A katalánok lendületesen kezdték az összecsapást, semmit nem bíztak a véletlenre és már az első öt percen belül magukhoz ragadták a vezetést, miután a norvég Caroline Hansen jobbról húzott befelé és a tizenhatos előteréből védhetetlen gólt lőtt. A továbbiakban a Chelsea igyekezett átvenni az irányítást, de a kapu előtt képtelenek voltak helyzetet kialakítani, miközben a Barcelona több veszélyes ellentámadást vezetett és akár növelhette is volna az előnyét. Az első 45 perc után 1-0-ra vezettek a vendégek. A második félidőben mindkét csapat cserékkel frissített, közben pedig továbbra is a Barca futballozott veszélyesebben. Bár mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, újabb gól nem született, a katalánok egygólos előnybe kerültek az odavágón.

A párharc visszavágóját jövő csütörtökön, 18:45-től rendezik a Barcelona otthonában.

Az elődöntő másik ágán a Wolfsburg és az Arsenal küzd egymással a fináléért, az első mérkőzést vasárnap rendezik a német csapat otthonában.

Chelsea – Barcelona 0-1 (0-1)
Gólszerző:ill. Hansen (4.)