Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gazdag: “Örülök, hogy máris visszavághatunk”

A CONCACAF Bajnokok Ligája elődöntőjében a Gazdag Dánielt is foglalkoztató Philadelphia Union azzal a Los Angeles FC-vel találkozik, amely a tavalyi MLS-döntőben legyőzte a magyar légiós csapatát…

(Photo by Refugio Ruiz/Getty Images)

A Philadelphia Union magyar középpályása, Gazdag Dániel a Sportalnak adott interjújában nem tagadta, hogy óriási visszavágási vágy dolgozik benne az LAFC elleni párharc előtt:

“Hogy van-e bennem revánsvágy? Nem is kicsi! Novemberben óriási meccset vívtunk a Los Angelesszel, drámaian alakult az a csata, már akkor sem volt szerencsénk, amikor a hosszabbítás nyolcadik percében egyenlített az ellenfél, a tizenegyesrúgásoknál meg végképp nem. Örülök, hogy öt hónap elteltével máris alkalmunk nyílik a visszavágásra. Amióta Philadelphiába szerződtem, izgalmas és sokgólos meccseket játszottunk az LAFC-vel, ráadásul mindegyik döntetlenre végződött – mondhatjuk, hogy még az említett finálé is, hiszen az is csak a büntetőpárbajban dőlt el. Abban bízom, végre megtörik a jég, és győztes csapat tagja leszek a Los Angeles ellen. Ezúttal a sokgólos meccstől is eltekintenénk, a lényeg, hogy úgy nyerjünk, hogy az ellenfél ne találjon a kapunkba, mivel ebben a sorozatban még számítanak az idegenben lőtt gólok.”

“Gareth Bale és Cristian Tello személyében két neves futballista távozott, de ők az utóbbi időben már nem tettek annyit hozzá a sikerekhez. Jött helyettük egy horvát és egy lengyel U21-es válogatott futballista, az eddig látottak alapján kijelenthető, Stipe Biuk és Mateusz Bogusz egyaránt erősítést jelent. Mindent összevetve mégis azt mondom, az LAFC nagyjából ugyanolyan játékerőt képvisel ebben az évben, mint az előzőben” – jegyezte meg Gazdag az esélyekről.

A CONCACAF-BL elődöntőjében szerdáról csütörtökre virradóra az első mérkőzésen a Philadelphia, az egy héttel később esedékes visszavágón az LAFC lesz a pályaválasztó.