Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női BL: a Wolfsburg hosszabbításban győzte le az Arsenalt – videóval

A Barcelona döntőbe jutása után hétfőn a kora esti órákban az Arsenal és a Wolfsburg csapott össze egymással a női Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján…

(Photo by Richard Heathcote/Getty Images)

A Wolfsburg 2-2-es egy újabb döntetlen után hosszabbításban 3-2-re felülmúlta az Arsenalt, és bejutott a női Bajnokok Ligája döntőjébe.

Az első mérkőzés döntetlen eredménye után a visszavágó favoritja hazai pályán a londoni csapat lehetett, amely veszélyesen is kezdte a mérkőzést, az első tíz perc végén pedig magához ragadta a vezetést, az odavágón is eredményes svéd Stina Blackstenius egy kiugrás végén a kapust is kicselezve talált be. Az összetettben hátrányba kerülő Wolfsburg a visszafogott kezdés után egyre jobban magára talált, a játékrész második felében több lehetőséget dolgozott ki. Nem sokkal a szünet előtt a vendégek kiegyenlítettek, miután a holland Jill Roord lőtt a tizenhatos vonaláról a hálóba. Az első 45 perc 1-1-es döntetlennel ért véget. A második felvonást megint az Arsenal kezdte aktívabban, melynek hamar meg lehetett volna az eredménye, ám Blackstenius újabb találatát les miatt a videobíró érvénytelenítette. Ehelyett tíz perccel később a németek fordították meg a mérkőzést, miután egy szögletből Alexandra Popp fejelt a kapuba. Az Arsenal természetesen nem hagyta annyiban, az “ágyúsok” tovább rohamoztak és az utolsó negyedórán belülre fordulva Jennifer Beattie egy remek fejessel egyenlítette ki a párharc állását. A visszavágó ugyancsak 2-2-re végződött, így hosszabbításra került sor.

A kétszer 15 perces ráadásban sokáig nem született döntés, és már úgy tűnt volna, hogy következhetnek a tizenegyesrúgások, amikor a Wolfsburg a 119. minutumban Pauline Bremer révén bevitte mindent eldöntő találatot és kiharcolta a döntőbe jutást.

A női Bajnokok Ligája döntőjét június 3-án Wolfsburg és a Barcelona vívhatja egymással Eindhovenben.

Női Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:
Arsenal – Wolfsburg 2-3 (1-1, 2-2, 2-2) – hosszabbítás után
Gólszerzők: Blackstenius (11.), Beattie (76.), ill. Roord (42.), Popp (58.), Bremer (119.)
Továbbjutott: a Wolfsburg hosszabbítás után 5-4-es összesítéssel