Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: felforgatott kezdővel hozott nagyon rossz meccset a Real Madrid, ki is kapott a Real Sociedadtól – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 33. hétközi fordulójában a Real Madrid a Real Sociedad otthonába látogatott. Ancelotti pihentette a gálakezdőt a Király-kupa-döntőre, így egy felforgatott csapattal állt fel, esélyt adva a kevesebbet játszó játékosoknak is. Az ötlet nem vált be, nem játszott jól a királyi gárda, és két gólt is kaptak, ráadásul a második félidőben emberhátrányba is kerültek. A Real Madridnak hátrafelé is kell nézegetnie, mert ha holnap nyer az Atlético Madrid, megelőzi a városi riválist, és feljön a második helyre. 

 (Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)

A játék képét tekintve kiegyenlített volt a mérkőzés az első félidőben, azonban a Real Sociedad veszélyesebb volt. A 12. percben Sorloth érkezett egy pontos beadásra a kapu torkában, de az egyik védő időben reagált és menteni tudott. A 16. percben Zubimendi gyűjtötte be a labdát, de lövése csak súrolni tudta a kapufát. A 21. percben David Silva kapott remek passzt, de a befejezés az ötösről nagyon rosszul sikerült, így Courtois megerőltetés nélkül védeni tudott. A Real Madrid rövid passzokkal operált, de igazán nem tudott veszélyes lenni a hazaiak kapujára, megérezte, hogy felforgatott kezdővel álltak fel. Gül végül nem született az első játékrészben.

A második félidőt nagyon jól kezdte a Real Sociedad, mivel a 47. percben meg is szerezték a vezetést: Militao csúszott meg, miközben haza akarta adni a labdát Courtois-nak, így a labda épp Kubo elé került, akinek már csak a kapuba kellett lőni. A Real Madrid kicsit feléledt, de a befejezéseik pontatlanok voltak. Aztán a 62. percben emberhátrányba is kerültek a vendégek, amikor Carvajal egy nyújtott lábas becsúszás után megkapta a második sárga lapját is.  A 67. percben Kubo adta középre a labdát, de Courtois még azelőtt kiütötte, mielőtt középen megtalálta volna a hazaiak felfutó játékosát. Jobban játszott a Sociedad, de nem volt túl veszélyes, és a második találatukig egészen a 85. percig kellett várni, amikor Barrenetxea csapott le a kallódó labdára, majd ellőtte azt a kapu bal alsó sarkába. A végén még voltak próbálkozások, de már nem változott a mérkőzés eredménye, pedig a 92. percben Remiro majdnem összehozta a szépítést a madridiaknak, amikor kiejtette a kezéből Rüdiger lövését.

Real Sociedad – Real Madrid 2-0 (0-0)
Helyszín:
Reale Arena (San Sebastian) Vezette: Juan Pulido
Gólszerző: 
Kubo (47.), Barrenetxea (86.) ill.-
Sárga lapok: Gorosabel (22.) ill. Carvajal (53.), Ancelotti (72.), Ceballos (79.), Nacho (88.), Rodrygo (90+2.)
Kiállítás: – ill. Carvajal (62.)

Real Sociedad: Remiro, Munoz, Le Norman, Zubeldia (Pacheco, 62.), Gorosabel (Elustodo, 62.), Oyarzabal, Zubimendi, Merino, David Silva (Illaramendi, 89.), Sorloth (Carlos Fernandez, 74.), Kubo (Barrenetxea, 74.). Vezetőedző: Imanol Alguacil

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Militao, Rüdiger, Nacho, Ceballos, Tchouameni, Kroos (Lucas Vazquez, 63.), Asensio (Arribas, 82.), Rodrygo, Mariano (Alvaro, 59.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti

A 33. forduló eredményei és további programja:

Kedd:
Almeria – Elche 2-1
Barcelona – Osasuna 1-0
Real Sociedad – Real Madrid 2-0

Szerda:
19:30 Valencia – Villarreal
22:00 Atletico Madrid – Cadiz
22:00 Getafe – Celta Vigo

Csütörtök:
19:30 Girona – Mallorca
19:30 Sevilla – Espanyol (Tv: Spíler 2)
22:00 Athletic Bilbao – Real Betis (Tv: Spíler 2)
22:00 Rayo Vallecano – Real Valladolid

A bajnokság aktuális állása: