Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Real Madrid előrehaladott tárgyalásokat folytat a Dortmund kiválóságával – sajtóhír

Nemzetközi sajtóbeszámolók szerint hosszas találgatások után a Real Madrid lehet a befutó a Borussia Dortmund angol válogatott csillagának megszerzésére…

(Photo by Joris Verwijst/BSR Agency/Getty Images)

A Sky Sports információi szerint a Real Madrid együttese lehet a befutó a Borussia Dortmund klubváltás előtt álló középpályása, Jude Bellingham megszerzése érdekében, miután a felek már előrehaladott tárgyalásokat folytatnak egymással.

A 19 esztendős angol középpályás annak idején a Birmingham City csapatában nevelkedett, melynél a 2019-2020-as idényben alapember volt a másodosztályban. Bellingham a klub történetének legfiatalabb játékosaként debütált 16 évesen és 38 naposan, egyúttal a csapat valaha volt legfiatalabb gólszerzője lett (16 év és 63 nap). Ezt követően 2020-ban 25 millió euróért cserébe került a BVB kötelékébe, ahol az elmúlt bő két év alatt már több mint száz tétmérkőzést lejátszott. A tehetséges játékos a Bundesliga előző idényében már alapembernek bizonyult, 32 mérkőzésen három találat és nyolc előkészítés fűződött a nevéhez, miközben ígéretes párost alkotott a tavaly nyáron a City-hez távozó Erling Haalanddal.

Bellingham a mostani szezonban 40 mérkőzésen 11 alkalommal volt eddig eredményes.

Emellett fiatal kora ellenére a 2020-as bemutatkozása óta már 24 mérkőzésen játszott az angol válogatottban, a tavalyi világbajnokságon is pályára lépett.

A fiatal játékos megszerzéséért korábban a Manchester City és a Liverpool is érdeklődést tanúsított.