Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tömegverekedéssel zárult az argentin rangadó – videóval

A River Plate 1-0-s győzelmet aratott a Boca Juniors ellen az argentin bajnokság (Liga Profesional) vasárnapi klasszikus rangadóján…

(Photo by Matias Baglietto/NurPhoto via Getty Images)

A River Plate győztes gólját Miguel Borja szerezte a 93. percben egy véleményes tizenegyest követően, majd az ünneplő hazai játékosok közül Agustín Palavecino tiszteletlenül cukkolta a Boca Juniors labdarúgóit, melyet érthető módon zokonvettek, a kispadokról is mindenki a pályára rohant és hatalmas tömegverekedés alakult ki a pályán.

A River rutinos játékosa, Enzo Pérez is elítélte a balhét kirobbantó csapattársa viselkedését:

“Nem tett jót, amit csinált. Nem kellett volna. Mindannyian követünk el hibákat, amiből tanulnunk kell. Nem helyes, hogy így zárult a mérkőzés, mert rengetegen látják ezt a rangadót, és nem erről kéne emlékezetesnek lennie. Beszéltem a Boca játékosaival is, hasonlóan látják a helyzetet, bízunk benne, hogy legközelebb az egész mérkőzés a játékról fog szólni.”

A rendőrség több játékos ellen eljárást indított, mivel a tömegverekedés során olyan labdarúgók is bementek a pályára, akik sérülés vagy eltiltás következtében be sem voltak nevezve a mérkőzésre. A Bocások közül többen a River szurkolóival kerültek összetűzésbe, melyet szintén ki fognak vizsgálni.

A Boca kapusa, Sergio Romero eközben a mindent eldöntő tizenegyest is kifogásolta: “Nagyon kétséges volt a büntető, fájdalmas, hogy ilyen módon vesztettünk el egy fontos meccset, de mennünk kellett tovább” – jegyezte meg a vb-ezüstérmes hálóőr.

A játékvezető összesen hét piros lapot mutatott fel a hajrában, többeket a cserejátékosok közül állított ki, de például a Boca edzőjét, Jorge Almirónt is piros lappal jutalamzták.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!