Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX Clausura Playoff: idegenben került előnybe a Club América – videóval

A mexikói bajnokság (Liga MX) 2023-as Clausurájának rájátszásában csütörtökre virradóra rendezték meg az első két negyeddöntő-párharc első mérkőzéseit… 

(Photo by Ricardo Hernandez/Jam Media/Getty Images)

A rájátszásba épphogy a 13. helyen becsusszanó Santos Laguna meglepetésre jutott tovább az első körből, a negyeddöntőben pedig gól nélküli döntetlent ért el az alapszakasz-győztes Monterrey ellen az első mérkőzésen hazai pályán. Az első félidőben mindkét csapat előtt adódtak kisebb lehetőségek, de a befejezések rendre pontatlannak bizonyultak. A szünet után a Santos Laguna komoly erőket mozgósított a gólért, azonban a Rayados biztosan állta a sarat. Menet közben a vendégek is megnyerhették volna a meccset, de Acevedo remekül őrizte a hazaiak ketrecét. A házigazda minden erőfeszítése ellenére képtelen volt előnyt szerezni, így csak egy idegenbeli győzelemmel juthat tovább a párharcból.

Santos Laguna – Monterrey 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.

 

Az esélyesebbnek számító Club América a negyeddöntő első mérkőzésén idegenben aratott 3-1-es sikert az Atlético San Luís vendégeként. A mexikóvárosiak nagy elánnal kezdték a mérkőzést és már az első tíz perc végén megszerezték a vezetést, miután egy szöglet utáni rövid felszabadítást követően Fidalgo bejátszását Jonathan Rodríguez továbbította közelről a hálóba. Újabb tíz minutummal később több kimaradt lehetőség után Diego Valdes fejesgóljával az América tovább növelte előnyét. A veszélyesen futballozó Atlético nem adta fel, és az első félidő derekánál Leo Bonatini kotorta be Malagon kapujába a szépítést jelentő találatot. Újabb tíz perccel később viszont az América bevitte a harmadik gólját, miután meglehetősen szerencsés körülmények között Leonardo Suárez megpattanó lövése a hazai kapujában kötött ki. A második játékrészben a házigazda hiába próbálkozott a felzárkózásért, kevés érdemi helyzetet tudott kialakítani, ezzel szemben az América könnyen újabb gólokat szerezhetett volna, de végül nem járt sikerrel. A vendégek Reyes hajrábeli kiállítása miatt tíz emberrel fejezték be a meccset, de az Atlético a létszámfölénnyel sem tudott élni.

Atlético San Luís – Club América 1-3 (1-3)
Gólszerzők: Bonatini (25.), ill. J. Rodríguez (10.), Valdes (20.), L. Suárez (35.)
Kiállítva: ill. I. Reyes (83.)

 

Liga MX, Clausura 2023, Playoff, a negyeddöntő eddigi eredményei és további programja:

Santos Laguna – Monterrey 0-0 és vasárnap, 03:06
Tigres UANL – Deportivo Toluca péntek, 05:10 és vasárnap, 20:00
Atlético San Luís – Club América 1-3 és vasárnap, 05:16
Atlas Guadalajara – Chivas Guadalajara péntek, 03:00 és hétfő, 03:05