Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: a Premier League-ben folytathatja Ferran Torres – sajtóhír

Katalán sajtóhírek szerint a Barcelona támadója, Ferran Torres Angliában folytathatja pályafutását. 

(Photo by Alex Caparros/Getty Images)

A katalán Sport értesülései szerint a Barcelona támadója, Ferran Torres az Aston Villában folytathatja. A katalán gárdának a szezon végével több játékosát is el kell adnia, hogy megfeleljenek a La Liga pénzügyi szabályainak, és képesek legyenek új igazolásokat hozni a csapathoz. Ennek része lenne Torres eladása is, és a lap szerint már el is kezdődtek a tárgyalások a felek között, amit június 30-ig le is zárhatnak.

Az Aston Villa új sportigazgatója, Mateu Alemany, aki július 1-jén távozott a Barcelonától, ráadásul felgyorsíthatja az átigazolást, és az angol klub egyre közelebb került az ajánlattételhez is. A Barca nagyjából 45 millió eurót szeretne kapni érte, hogy csak minimális veszteséget könyveljenek el, mivel Torres 55 millióért érkezett a klubhoz. Alemany mellett az Aston Villa edzője, Unai Emery is jól ismeri a spanyol támadót, és mindketten úgy gondolják, hogy a Premier League-ben ismét be tudna robbani, mivel már a Manchester Citynél töltött ideje alatt is kiemelkedő volt.

A Barcának el kell adnia Torrest, hogy stabilizálják a pénzügyi helyzetüket. A csatár nem is tudott alapember lenni ebben a szezonban, és vezetőedzőjük, Xavi inkább csak cserének használta őt. Torresnek több játéklehetőség kell ahhoz, hogy visszakerüljön a spanyol válogatottba, és tudja, hogy a katalán gárdánál erre nem lesz túl sok esélye a jövőben.