Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megbüntették a DAC-Slovan mérkőzés játékvezetőjét

A Slovan Bratislava 3-2-re győzött a DAC ellen a szlovák bajnokság (Fortuna Liga) rájátszásának rangadóján, ezzel a pozsonyi csapat hatalmas lépést tett a bajnoki cím felé…

A találkozó után az FC DAC 1904 nyílt levelet írt a a Szlovák Labdarúgó-szövetség, a Ligás Klubok Uniója és a Játékvezetői Bizottság részére, melyben felelősségvállalásra szólították fel az érintetteket.

A sportolunk.sk értesülései szerint a Szlovák Labdarúgó-szövetség Játékvezetői testülete kiértékelte és megbüntette a DAC-Slovan mérkőzésen tevékenykedő Filip Glova játékvezetőt, aki ebben az idényben már nem fúj sípba.

“Értékeltük a teljesítményét, és több megkérdőjelezhető ítéletet is ellenőriztünk. A 12. percben hibásan érvénytelenítette a Slovan gólját Vernon De Marco állítólagos keze miatt, ami természetes helyzetben volt. A 60. percben nem adott meg egy tizenegyest a DAC javára Lucas Lovat keze miatt, amely tiltott helyzetben volt a test mögött. A játékvezető mindkét oldalon elbukott, így hat mérkőzésre felfüggesztettük a jelölését” – magyarázta a döntést Marián Ruzbarsky, a játékvezetői testület elnöke.

A döntés értelmében Glova ebben az idényben már nem fúj mérkőzést a Fortuna ligában, sem pedig a 2. liga play-off találkozóin sem.

Arról egyelőre nincs információ, hogy más változások lehetnek a testület összetételét illetően, azok után, hogy a DAC az elnök lemondását kérte.