Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ötödször nevezték ki ugyanahhoz a csapathoz a rutinos edzőt – HIVATALOS

Az argentin bajnokságban (Liga Profesional) az aktuális idényben gyengébben szereplő Banfield a napokban edzőváltásra szánta el magát…

(Photo by Demian Alday/Getty Images)

Az argentin bajnokságban (Liga Profesional) szereplő Banfield leváltotta a kispadján a csapat egykori legendás játékosát, a posztot tavaly október óta betöltő Javier Sanguinettit, akitől a veterán Julio César Falcioni vette át gyeplőt – immár ötödik alkalommal irányíthatja az együttest.

A 66 esztendős tréner az 1997 óta íródó tréneri pályafutása alatt olyan argentin csapatokat irányított, mint a Vélez Sarsfield, az Independiente, a Boca Juniors, az Olimpo, a Colón, a Quilmes vagy az All Boys. Falcioni legutóbb tavaly ősszel a Rojót irányította, ahová szintén gyakran visszatért az elmúlt években. A zöld-fehérekkel különleges kapcsolata van, hiszen 2003 és 2005, 2009 és 2010, 2016 és 2018, valamint 2019 és 2020 között egyaránt volt már a csapat edzője. Az eddigi legnagyobb sikere a 2009-es Apertura megnyerése volt az együttessel.

A Banfield a 2023-as Liga Profesionalban eddig 15 forduló alatt mindössze 15 pontot szerzett, mellyel csupán a 24. pozíciót foglalja el a 28 csapatos élvonalbeli mezőnyben.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!