Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: simán verte idegenben a Leicester Cityt a Liverpool – videóval

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 36. fordulójának zárómérkőzésén a kiesés elől menekülő Leicester City fogadta a Bajnokok Ligájáért küzdő Liverpoolt.

(Photo by Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images)

Az első komolyabb helyzet a hazaiak előtt adódott a 13. percben, a rutinos támadó, Jamie Vardy lőhetett ígéretes helyről, azonban próbálkozását Alisson hárítani tudta. A következő lehetőségig a 33. percig kellett várni, abból viszont gólt is szerzett a Liverpool, egy gyors támadás végén Salah vette észre a kapu előterében egyedül érkező Curtis Jones-t, aki állítgatás nélkül 5 méterről a kapuba belsőzte a labdát (0-1). A vendégek 5 perccel később ráadásul meg is duplázták előnyüket, a leosztás megint ugyanaz, Salah letette a labdát Curtis Jones-nak, aki egy átvételt követően ezúttal gyönyörű gólt lőtt fordulatból (0-2). Még a szünet előtt Gakpo is betalálhatott volna, de Daniel Iversen védeni tudta próbálozását.

A második játékrész elején majdnem összejött a szépítés, azonban Harvey Barnes lövését Alisson hárítani tudta. A 71. percben Mohamed Salah kiosztja 3. gólpasszát is, egy szabadrúgást talppal készített le Trent Alexander-Arnoldnak, aki egy irgalmatlan nagy gólt ragaszott a balfelsőbe (0-3). A 79. percben Salah be is találhatott volna, de nem célzott elég pontosan, így mellé lőtt. A Liverpol viszont ettől függetlenül is győzni tudott, amellyel életben tartotta esélyét a Bajnokok Ligája indulásra, és nyomás alatt tartja a 3. helyezett Newcastle és 4. helyezett Manchester United csapatát. A Leicester City pedig egyre inkább úgy fest, hogy jövőre a másodosztályban folytatja, mert jelenleg a 19. pozíciót foglalják el és a hátralévő 2 mérkőzésből az egyik a Newcastle elleni idegenbeli találkozó lesz.

Leicester City – Liverpool 0-3 (0-2)
Helyszín: King Power Stadium (Leicester), Vezette: C. Pawson
Gólszerzők: C. Jones (33., 36.), Alexander-Arnold (71.)
Sárga lap: Pereira (53.), Thomas (90+1.) ill. Konaté (86.)

Leicester: Iversen – Pereira (Thomas 67.), Faes, Evans (Souttar 89.), Castagne – Tielemans, Ndidi (Daka 61.), Soumaré – Maddison, Vardy, Barnes (Tete 61.). Vezetőedző: D. Smith

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson – Henderson (Milner 75.), Fabinho, C. Jones (F. Carvalho 85.) – Salah (Elliot 88.), Gakpo, L. Díaz (D. Jota 74.). Vezetőedző: J. Klopp

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 36. forduló végeredményei:
Szombat:
Leeds United – Newcastle United 2-2
Aston Villa – Tottenham 2-1
Chelsea – Nottingham 2-2
Crystal Palace – Bournemouth 2-0
Manchester United – Wolverhampton 2-0
Southampton – Fulham 0-2

Vasárnap:
Brentford – West Ham United 2-0
Everton – Manchester City 0-3
Arsenal – Brighton 0-3

Hétfő:
Leicester City – Liverpool 0-3

A bajnokság aktuális állása: