Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentína: a River Plate-nek nem megy a córdobai csapatok ellen

Az argentin bajnokság (Liga Profesional) elmúlt hétvégi fordulójában az éllovas River Plate vereséget szenvedett a Talleres Córdobától…

(Photo by Hernan Cortez/Getty Images)

Az argentin bajnokság folyamatban lévő, 2023-as Liga Profesional kiírását magabiztos előnnyel vezető River Plate az elmúlt hétvégén a 17. fordulóban elszenvedte a harmadik vereségét.

A River Plate múlt vasárnap Rodrigo Garro duplájának köszönhetően kapitulált 2-1-re a Talleres Córdoba ellen, amely az utóbbi időben a “milliomosok” valóságos mumusának bizonyult. A La T ugyanis a mostani győzelemmel együtt az utolsó öt egymás elleni meccsből négyszer legyőzte a fővárosiakat. Tavaly mindkét egymás elleni meccset a Talleres nyerte, 2021-ben a River győzött, azelőtt viszont 2019-ben ugyancsak a mostani győztes örülhetett.

Ha szélesebb körben a córdobai csapatokat vesszük, Martín Demichelis csapatának baja alaposan meggyűlik velük, hiszen a Talleres előtt az újonc Belgranótól is kikapott. A bajnokság második fordulójában éppúgy 2-1-es vereséget szenvedett a “kalózoktól”, mint most azok vetélytársától, és akkor is volt ellenük egy duplázó a veterán Pablo Vegetti személyében. (A város harmadik csapatával, a szintén frissen feljutó Institutóval majd júniusban találkoznak.) Így is kijelenthető, hogy a River az eddigi három bajnoki vereségéből kettőt córdobai ellen jegyzett – a harmadikat az átlagpontok alapján kiesésre álló Arsenal Sarandi ellen.

“Az egész héten jól dolgozott a csapat az edzéseken, de a mérkőzés napján kevésbé voltunk élesek. A Talleres hasonló felállásban játszik, mint az Huracán, ezért döntöttem emiatt a felállás mellett, akkor működött, ezúttal sajnos nem. Nem gondolnám, hogy rosszul védekeztünk, de gyengén kezdtük a mérkőzést. Alázattal és harmóniával kell dolgoznunk tovább, ahogyan eddig is tettük. Nincs kétségem afelől, hogy fel fogunk állni ebből” – nyilatkozta Martín Demichelis vezetőedző a Talleres elleni vereséget követően.

A legutóbbi fiaskó ellenére a River még mindig öt ponttal vezeti a bajnokságtól a San Lorenzo előtt 11 fordulóval a vége előtt, ami biztos előnynek tűnik, de azért nem akkora, hogy hátradőlhessenek, továbbra is élesnek kell maradniuk.

A kiváló formában lévő Talleres ráadásul sorozatbeli harmadik győzelmével a harmadik helyen már ugyancsak 7 pontra megközelítette az éllovast. Javier Gandolfi kiválóan muzsikáló csapata pedig 29 góljával a legtöbb találatot szerezt a mezőnyben, megelőzve éppen a 27 gólos Rivert.

Mindezek mellett a Rivernek a nemzetközi szereplésére is koncentrálnia kell, hiszen a Libertadores-kupa csoportkörében az első három forduló alatt csupán három pontot szerzett, így nincs továbbjutó helyen.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!