Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: a visszavágón se tudott betalálni az AC Milan, az Inter jutott be a döntőbe – videóval

Az Inter és az AC Milan lejátszotta a Bajnokok Ligája elődöntő visszavágóját a San Siróban. Jól kezdett a Milan, de egyszerűen nem tudott betalálni, nem úgy az Inter, aki most is szerzett egy gólt, amivel bebiztosította a helyét a BL-döntőben. 

 (Photo by Mattia Pistoia – Inter/Inter via Getty Images)

Az AC Milannak kellett hajtani a hátrány miatt, és ezt meg is tette az első félidőben, de az Inter sem állt be védekezni. Az 5. percben Theo Hernandez milliméterekkel lőtt csak a léc fölé 30 méterről, Onana csak nézte a labdát. A 11. percben jött egy nagyobb helyzet, amikor Tonali gurított vissza Brahim Díaznak, aki a bal alsóba lőtt volna, de Onana vetődve elérte a labdát. A 13. percben már Dumfries adta be a labdát Barellának, aki kapura is lőtt, a Maignan spárgázva védett, de kiderült, les előzte meg a ziccert. Főleg mezőnyharc jellemezte az első játékrész közepét, de az Inter is egyre többször próbálkozott, igaz, ezek igen erőtlenek voltak. A 38. percben Leao villant meg Darmian bakija után, kicselezte Acerbit, és az ötös bal sarka elől a hosszú alsó mellé lőtt. A legnagyobb helyzet a félidőben a 39. percben érkezett, amikor Calhanoglu szabadrúgását Martínez az ötös sarkán megcsúsztatta, majd Maignan balra vetődve elképesztően nagyot védett. A 40. percben még Martínez milliméterekkel lőtt a felső léc fölé, és ezzel véget ért a játékrész.

A második félidőben már inkább csak az Internek voltak kisebb helyzetei, mintha feladta volna a Milan. A “vendégek” inkább agresszívabban játszottak, és kevésbé tudtak a játékra koncentrálni. A kisebb próbálkozások után végül a 74. percben sikerült megszereznie a vezetést az Internek, amikor Lukaku adta vissza a labdát Lautaro Martíneznek, aki az ötös bal sarkáról a rövid sarokba lőtt, Maignan csak beleérni tudott. A mérkőzés végét már inkább csak az Inter élvezte, a Milan összeomlott a bekapott gól miatt, amivel el is dőlt a meccs és a továbbjutás kimenetele is.

Inter – AC Milan 1-0 (0-0)
Helyszín: San Siro (Milánó) Vezette: Clément Turpin (francia)
Gólszerzők: Lautaro Martínez (74.) ill.
Sárga lap: Barella (79.), Lautaro Martínez (81.) ill. Thiaw (56.), Tonali (79.), Krunic (81.), Tomori (81.)
Kiállítás: – ill.

Inter: Onana – Darmian, Acerbi, Bastoni – Dumfries, Barella (Gagliardini, 84.), Calhanoglu, Mhitarjan (Brozovic, 43.), Dimarco ( Gosens, 66.) – Lautaro Martínez (Joaquín Correa, 84.), Dzeko ( Lukaku, 66.). Vezetőedző: Simone Inzaghi

AC Milan: Maignan – Calabria, Thiaw (Kalulu, 64.), Tomori, Theo Hernandez – Tonali, Krunic – Messias (Saelemaekers, 79.), Brahim Díaz (Origi, 79.), Leao – Giroud. Vezetőedző: Stefano Pioli