Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Bernardo Silva duplázott, a City négyet vágott a címvédő Real Madridnak! – videóval

Ellenfélre várt az Inter a Bajnokok Ligája döntőjében. A másik ágon a Manchester City és a Real Madrid visszavágója következett, amit 1:1-es állásról kezdtek meg a felek.

(Photo by Michael Regan/Getty Images)

Elképesztően beszorította ellenfelét a Manchester City a mérkőzés első szakaszában. Ezt jól mutatja, hogy a Real az első 15 perc során mindössze 13 pontos passzt tudott abszolválni, és csupán 21%-ban volt náluk a labda. A City ezzel szemben számtalan beadással, kiugratással és távoli lövéssel veszélyeztett, a vendégek védelme egy pillanatra sem nyugodhatott meg. A legnagyobb lehetőség a 13. percben alakult ki a hazaiak előtt, amikor Grealish beadása után Haaland 3 méterről fejelhetett kapura, de Courtois hatalmas bravúrral védeni tudott, majd Alaba a gólvonalról tisztázott. 8 minutummal később ismét a belga hálóőr óriási védésére volt szükség: újabb beadás érkezett a City részéről, a fejpárbajt újból Haaland nyerte, de a kapus kiütötte a hosszúba tartó labdát. A 23. percben viszont már Courtois is tehetetlen volt: De Bruyne találta meg a tizenhatoson belül két védő között Bernardo Silvát, aki 8 méterről már bevette a madridiak kapuját, 1-0! A Real először a 35. percben adott életjelet magáról, igaz akkor majdnem össze is jött az egyenlítés, amikor Toni Kroos 19 méterről megeresztett egy bombát, de a labda a felső lécen csattant. Két perccel később aztán jött az újabb hidegzuhany Ancelottiék számára. Grealish passza után Gündogan lőhetett kapura, de a lövését Militao blokkolni tudta, a felperdülő labda viszont így Silva elé került, aki 10 méterről bevette az üresen maradó kaput, 2-0! A szünetig is a City dominanciája érvényesült, de újabb gól már nem született, a Real így összességében örülhetett, hogy megúszta két kapott góllal az első játékrészt.

A második félidőben már egy jóval összeszedettebb madridi csapat jött ki a pályára. Az 51. percben közel is járt a szépítéshez a Real, de Alaba életerős szabadrúgását a kapu fölé tudta tolni Ederson. Ezen kívül viszont nem tudott igazán nagy helyzeteket felmutatni a címvédő, sőt a City járt közelebb az újabb gólhoz: a 73. percben Gündogan passza után Haaland került ziccerbe, de a lövését ezúttal is védte Courtois, majd a labda a felsőlécet érintve hagyta el a játékteret. A 76. minutumban aztán végleg lezárult a továbbjutás kérdése: De Bruyne oldalsó szabdarúgását Akanji csúsztatta meg, majd a labda Militaon megpattanva kötött ki a hálóban, 3-0! A 83. percben a Real részéről kialakult a mérkőzés addigi legnagyobb helyzete, de Ederson Benzema és Ceballos közeli lövését is hárítani tudta. A 91. percben aztán egy újabb kegyelemdöfést is bevitt a City: Mahrez, Foden és Alvarez összjátékából végül az argentin vette be Courtois kapuját, 4-0! Összességében a Manchester City a játék képe alapján megérdemelt arányú győzelmet aratott, és készülhetnek az Inter elleni fináléra!

Manchester City – Real Madrid 4-0 (2-0) Össz.: 5-1
Helyszín:
Etihad Stadion Vezette: S. Marciniak
Gólszerző:
Silva (23., 37.), Militao (76. – öngól), Alvarez (90+1.) ill.-
Sárga lapok: Dias (50.), Gündogan (62.), Grealish (90+1.) ill. Carvajal (55.), Camavinga (75.)
Kiállítás:ill.-

Manchester City: Ederson – Akanji, Dias, Walker – Rodri, Stones – Silva, De Bruyne (Foden 84.), Gündogan (Mahrez 79.), Grealish – Haaland (Alvarez 89.) Vezetőedző: Pep Guardiola

Real Madrid: Courtois – Carvajal (Vázquez 80.), Militao, Alaba, Camavinga (Tchouameni 79.) – Valverde, Kroos (Asensio 70.), Modric (Rüdiger 63.) – Rodrygo (Ceballos 80.), Benzema, Vinicius Vezetőedző: Carlo Ancelotti

A mérkőzés összefoglalója:

Az elődöntők visszavágóinak eredményei:

Kedd:
Inter – AC Milan 1-0 (Össz.: 3-0)

Szerda:
Manchester City – Real Madrid 4-0 (5-1)