Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17-es Eb: nehéz kezdés után biztos győzelemmel rajtolt a magyar válogatott

A hazánkban zajló U17-es Európa-bajnokság nyitónapján a magyar korosztályos válogatott szerda este Wales ellen kezdte meg szereplését…

A magyar válogatott a szoros első félidő után 3-0-s győzelmet aratott Wales ellen az Új Hidegkuti Stadionban az U17-es Európa-bajnokság nyitányán.

A magyar válogatott bátran kezdte a mérkőzést, az első tíz perc végén a nagy igyekezetben Kaczvinszki kapott sárga lapot egy elkésett belépőért. Nem sokkal később az első komolyabb lehetőség a walesiek előtt adódott, Yaakobishvili azonban védeni tudta a kapujára leadott közeli lövést. A magyar válogatott továbbra is többet támadott, de újabb helyzet adódott Wales előtt, Hatch fejese centikkel kerülte el a magyar kaput. Félóra után Morgan lépett ki balról ziccerben, a lövése pedig a kapufát találta el. Menet közben a walesiek egyre agresszívebb letámadást alkalmaztak, mellyel többször zavarba tudták hozni a magyar védelmet és újabb lehetőségek adódtak előttük. Két perccel az első félidő vége előtt Bagi indítását követően Simon Benedek gyönyörűen fordult le a védőjéről és megszerezte a magyar csapat vezető gólját. A második játékrészt a hátrányban kezdő wales indította aktívabban, de öt perc elteltével egy gyors ellentámadás végén Simon B. lövése csak kevéssel ment mellé. A walesiek többet próbálkoztak, azonban a magyar csapat biztosan végezte az elhárítást, és több veszélyes ellentámadást is tudott vezetni. A második félidőben kevésbé alakult ki folyamatos játék, sokat állt a mérkőzés. Negyedórával a vége előtt egy újabb magyar kontra ért célba, Molnár Cs. lövése után Margetson éppen az érkező Szabó Szilárd elé ütötte a játékszert, aki közelről azonnal a hálóba vágta azt. Egy komoly walesi helyzet után a 80. percben sikerült tovább növelni az előnyt, Molnár Cs. szöglete után Umathum Ádám fejelt a rövid saroknál a hálóba. Így a végére a mieink igazán magabiztos sikert arattak.

Magyarország U17 – Wales U17 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Simon B. (43.), Szabó Sz. (75.), Umathum (80.), ill.

A csoport másik mérkőzésén Lengyelország 5-1-es győzelmet aratott Írország felett.

A magyar válogatott legközelebb szombat este 20 órától a lengyel csapat ellen lép pályára Felcsúton.

A csoport aktuális állása