Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Carlo Ancelotti biztos benne, hogy a következő szezonban is a Real Madrid edzője lesz

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Real Madrid 4-0-ás vereséget szenvedett a Manchester Citytől a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján. A BL-kiesés ellenére Carlo Ancelotti úgy gondolja, hogy a következő szezonban is a királyi gárda vezetőedzője marad.

(Photo by Martin Rickett/PA Images via Getty Images)

Carlo Ancelotti ragaszkodik ahhoz, hogy a következő szezonban is a Real Madrid edzőjeként folytatja, annak ellenére, hogy elismerte, csapata alaposan kikapott a Manchester Citytől a Bajnokok Ligája elődöntőjében.

A City felülmúlta a regnáló bajnokot az Etihad stadionban, és Bernardo Silva, Manuel Akanji és Julian Alvarez góljaival 4-0-s győzelmet aratott, így 5-1-es összesítéssel jutott a BL döntőjébe.

Ancelotti a brazil válogatott egyik célpontja, de jelenlegi szerződése még egy évig érvényes a királyiaknál, és Florentino Perez, a Real Madrid elnöke a mérkőzés előtt elhárította az erre irányuló kérdéseket, és hangsúlyozta, hogy “nagyon elégedett” Ancelottival.

Az olasz szakember jövője ismét reflektorfénybe került a szerdai súlyos vereség után, de arra a kérdésre, hogy vannak-e kétségei, hogy marad-e, azt mondta:

“Senki sem kételkedik ebben. Az elnök 15 nappal ezelőtt (a nyilvánosság előtt) elég világosan fogalmazott. Senkinek nincsenek kétségei efelől.”

Arra a kérdésre, hogy Perez mondta-e neki négyszemközt, hogy maradni fog, hozzátette:

“Amit az elnök négyszemközt mondott nekem, azt nem fogom itt elmondani”.

Ancelotti bevallotta, hogy bár csapata az előző szezonban lenyűgöző fordítást mutatott be a City ellen, ezúttal nem ők voltak a jobb a csapat:

“Olyan ellenféllel játszottunk, aki megérdemelte a győzelmet, mert nagyobb intenzitással és minőségben játszott. Az első félidőben felépítettek egy olyan játékot, amivel bejutottak a döntőbe. Ma fölényben voltak, és mi is fölényben voltunk tavaly. Ez megtörténhet veled egy Bajnokok Ligája-elődöntőben. Nem akarok a hozzáállásról beszélni. Jobbak voltak nálunk.”

A Real a hónap elején legyőzte az Osasunát, és megnyerte a Király-kupát, de a La Ligában kikapott a Barcelonától, és jelenleg még a második helyért is harcolnia kell.

“Ez egy jó szezon volt, remélhetőleg jól tudjuk befejezni. BL-elődöntőbe jutni siker, hiszen ez csak négy csapatnak sikerül. Ez a csapat tavaly legyőzte a Cityt az elődöntőben, idén viszont jobbak voltak nálunk”

– mondta Ancelotti.