Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl: az AZ szurkolói megtámadták a West Ham-játékosok családtagjait – videóval

A West Ham United kiejtette az AZ Alkmaart az Európa-konferencialiga elődöntőjében, majd a visszavágó lefújása után a holland csapat ultrái a londoni játékosok hozzátartozóinak szektorára támadtak…

(Photo by Angelo Blankespoor/Soccrates/Getty Images)

Az Európa-konferencialiga elődöntőjének lefújása után az AZ Alkmaar szurkolói a kiesést követő csalódottságuk jegyében a West Ham United különítményére támadtak, éppen arraa szektorba, ahol a londoni csapat játékosainak hozzátartozói foglaltak helyet.

Az eset láttán a WHU egyes játékosai is megpróbáltak családtagjaik védelmére kelni, de a biztonságiak nem engedték közel őket a holland szurkolókhoz, miközben az AZ labdarúgói saját drukkereiket próbálták nyugtatni.

“Ez az egész teljesen abszurd. Nevetséges, hogy felnőtt férfiak megtámadták a barátainkat és kollégáinkat. Családok ültek a lelátón. A játékosok megpróbálták visszafogni őket. A stadionban rengeteg kamera volt felszerelve. Vissza kell nézni a felvételeket, majd egy életre kitiltani azokat az embereket, akik részt vettek ebben” – mondta el az eset kapcsán a West Ham egykori játékosa, a Chelsea-t is megjárt Joe Cole.

“Mindez elkeserítő, nem való a stadionunkba. Szégyellem magam. Akkor is uralkodni kell az érzelmeinken, ha veszítünk” – tette hozzá az AZ vezetőedzője, Pascal Jansen.