Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hamarosan döntenek a Juventus pontlevonásáról

Jövő hétfőn születhet jogerős döntés a Juventus esetleges pontlevonásáról, miután a torinói csapattól 15 pontot elvettek, majd visszaadtak…

(Photo by Chris Ricco – UEFA/UEFA via Getty Images)

Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) fellebbviteli bizottsága jövő hétfőn hoz jogerős döntést arról, hogy a Juventus megtarthatja-e azt a 15 pontot, amelyet hamis könyvelés miatt korábban levontak tőle.

A torinóiaktól még január 20-án vont le 15 pontot az olasz szövetség a játékosigazolások szabálytalan elszámolása miatt. A vád szerint néhány játékos esetében valós értéküknél sokkal magasabb árat határoztak meg, ezzel hozzásegítve őket, hogy a megengedettnél lényegesen nagyobb fizetésük és nagyobb teljesítménybónuszuk legyen. A pénzügyi szabálysértéssel a klub 2018 és 2020 között mintegy 97,7 millió dollárt spórolhatott. A 15 pontot azonban áprilisban visszakaptak, de azóta sem lehetett senki biztos benne, hogy mi lesz a sorsa.

A Juventus jelenleg a BL-indulást érő második helyen tartózkodik, amennyiben viszont levonnának 15 pontot, akkor jelen állás szerint nem lenne nemzetközi kupaszereplést érő helyen.