Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Casemiro káprázatos góljával győzött a Manchester United! – videóval

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 37. fordulójában a Manchester United az AFC Bournemouth otthonában látogatott, míg a Liverpool az Aston Villát fogadta…

(Photo by Michael Steele/Getty Images)

A vezetést a 9. percben szerezte meg a Manchester United egy káprázatos góllal. Ekkor Eriksen ívelését Smith próbálta meg visszakanalazni, ám ez nem sikerült, a labda pedig éppen Casemiro elé került, aki ollózó mozdulattal lőtt a Bournemouth hálójába. A 18. percben Sancho passza után Wan-Bissaka próbálta meg növelni csapata előnyét, lövését azonban Zabarnyi blokkolta. A 32. percben Solanke eresztett meg egy lövést a tizenhatoson belül a Bournemouth oldaláról, De Gea viszont bravúrral hárított. A 40. percben Casemiro tett távolról kísérletet a gólszerzésre, Neto könnyedén védett. Az első félidő hosszabbításában Smith remek beadását követően Solanke bólintott a léc fölé. A fordulás után egy igazán nagy helyzet volt, amit a Manchester United javára jegyezhettünk fel. A 76. percben egy szögletet követően Bruno Fernandes elé pattant a labda, aki kapásból eresztett meg egy lövést, melyet végül Neto hárított. Erik ten Hag együttese tehát győzni tudott a Bournemouth vendégeként.

AFC Bournemouth – Manchester United 0-1 (0-1)
Helyszín:
Vitality Stadion (Bournemouth); Vezette: Chris Kavanagh
Gólszerzők: ill. Casemiro (9.)

Videós összefoglaló:

A 20. percben büntetőhöz jutott az Aston Villa, miután Konaté buktatta Watkinst. A tizenegyes végül kimaradt, amit éppen a sértett hibázott el. A 27. percben megszerezte a vezetést Unai Emery csapata. Douglas Luiz remek ívelése után Jacob Ramsey lőtt a hálóba. Az 55. percben nagy kavarodásban Cody Gakpo vette be az Aston Villa hálóját, ám mint kiderült, a gólt les előzte meg, így azt elvették. A 73. percben Gakpo tette a labdát Alexander-Arnold elé, távoli lövését azonban védte Martinez. Jürgen Klopp legénysége a 90. percben tudott egyenlíteni. Salah beadása után Roberto Firmino vette be a vendégek hálóját. A Liverpool ezzel az eredménnyel szinte biztosan lemarad a Bajnokok Ligájáról. 

Liverpool – Aston Villa 1-1 (0-1)
Helyszín: Anfield Road (Liverpool); Vezette: John Brooks
Gólszerzők: Firmino (90.) ill. Ramsey (27.)

A 37. forduló végeredményei és további programja:

Szombat:
Tottenham – Brentford 1-3

Bournemouth – Manchester United 0-1
Liverpool – Aston Villa 1-1
18:30 Nottingham – Arsenal (Tv: Spíler 1)

Vasárnap:
14:30 West Ham – Leeds United (Tv: Match 4)

15:00 Brighton – Southampton (Tv: Spíler 1)
17:00 Manchester – Chelsea (Tv: Spíler 1)

Hétfő:
21:00 Newcastle United – Leicester City (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása: