Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: hiába vezetett a Tottenham, végül pont nélkül maradtak, így veszélybe került a nemzetközi kupaindulás! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 37. fordulójának nyitó mérkőzését a nemzetközi kupaporondra hajtó Tottenham és Brentford összecsapása nyitotta.

(Photo by Julian Finney/Getty Images)

Jóval aktívabban kezdte a mérkőzést a Tottenham az első percektől kezdve, és már igen korán, a 8. minutumban be tudták venni a Brentford kapuját. Ekkor szabadrúgást végezhetett el a Spurs, ahol Kulusevski gurította le a labdát Kanenek, aki védhetetlen bombát küldött Raya kapujába, 1-0! A 12. percben közel járt a Tottenham ahhoz, hogy megduplázzák az előnyüket: Son ugorhatott ki ziccerben, de Hickey visszaért és meg tudta zavarni a támadót, akinek a lövésénél Rayának így is nagy bravúrt kellett bemutatnia. A 24. percben újabb nagy Spurs lehetőség alakult ki, ekkor Son beadását Emerson fejelte kapura, de Henry a gólvonalról tudta kifejelni a játékszert. A szünet előtt ismét rákapcsolt a hazai alakulat, a 43. percben Son beadása után Danjuma tudott kapura fejelni, ám a próbálkozása kevéssel elkerülte a kaput. A hosszabbításban még Son és Kulusevksi is megeresztett egy-egy lövést, de előbbinél Mee mutatott be hatalmas blokkot, míg a második próbálkozást Raya tudta szögletre tolni. Összességében a Tottenham megérdemelten vonulhatott előnnyel a szünetre, míg a Brentfordon rendkívüli módon érződött az eltiltott Toney hiányát.

A második játékrész első felében aztán az első 45 percben látottak szöges ellentéte következett.  A Brentford ugyanis jóval veszélyesebbé vált, és meg is tudták fordítani az állást! Először persze egyenlíteni kellett, ami az 50. percben Mbeumo révén össze is jött. A támadó be tudott törni a büntetőterületen belülre, majd a védője mellett szépen kilőtte a hosszú alsót, 1-1! A 62. minutumban aztán már a második gólját ünnepelhette Mbeumo, aki ezúttal Hickeytől kapott kiváló labdát, és az ötös jobb sarkáról belsővel ismét a hosszú alsóba lőtt, 1-2! Ezt követően a Tottenham ismét igyekezett magához ragadni a kezdeményezést, míg a Brentford egyre védekezőbb felfogásra váltott. Ryan Mason cserékkel próbálta meg felrázni csapatát a véghajrára, de ez nem járt átütő eredménnyel. A véghajrában aztán a vendégek el tudták dönteni a 3 pont sorsát! Baptiste szerezte meg a labdát a bizonytalankodó Skipttől, majd a játékszer Mbeumo elé került, aki önzetlenül Wissa elé tálalt, ő pedig nem hibázta el a ziccert, 1-3! A hosszabbításban Richarlison révén kétszer is rendkívül közel járt a szépítéshez a Spurs, de Raya mindkét próbálkozást nagy bravúrral védeni tudta. Ezt követően is próbálkozott a Spurs, de a szépítés nem jött össze, így komoly veszélybe került a Tottenham nemzetközi kupahelye, míg a Brentford életben tartotta esélyeit a 7. helyért folytatott harcban.

Tottenham – Brentford 1-3 (1-0)
Helyszín:
Tottenham Hotspur Stadion Vezette: J. Gillett
Gólszerző:
Kane (8.) ill. Mbeumo (50., 62.), Wissa (88.)
Sárga lapok: Bissouma (45.) ill. Henry (68.)
Kiállítás:ill.-

Tottenham: Forster – Davies, (Perisic 85.) Lenglet, Sánchez, Emerson (Porro 75.) – Bissouma, Skipp – Son, Danjuma (Lucas 66.), Kulusevski (Richarlison 75.) Vezetőedző: Ryan Mason

Brentford: Raya – Hickey (Roerslev 89.), Pinnock, Mee, Henry – Onyeka (Damsgaard 46.), Janelt, Jensen (Baptiste 72.) – Mbeumo, Wissa (Dasilva 89.), Schade (Zanka 78.) Vezetőedző: Thomas Frank

A mérkőzés összefoglalója:

A 37. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Tottenham – Brentford 1-3
16:00 Bournemouth – Manchester United (Tv: Spíler 1)
16:00 Fulham – Crystal Palace
16:00 Liverpool – Aston Villa (Tv: Match 4)
16:00 Wolverhampton – Everton
18:30 Nottingham Forest – Arsenal (Tv: Spíler 1)

Vasárnap:
14:30 West Ham United – Leeds United (Tv: Match 4)
15:00 Brighton – Southampton (Tv: Spíler 1)
17:00 Manchester City – Chelsea (Tv: Spíler 1)

Hétfő:
21:00 Newcastle United – Leicester City (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása: