Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Mbppé duplájával győzött idegenben a PSG – videóval

A francia bajnokság (Ligue 1) 36. fordulójában a Paris Saint-Germain az Auxerre otthonába látogatott, és simán vitte haza a három pontot két fordulóval a vége előtt.

(Photo by Jean Catuffe/Getty Images)

Nem volt nehéz dolga a PSG-nek, ráadásul Kylian Mbappé nagyon hamar vezetést szerzett, ráadásul két percen belül tudott duplázni. A vezető találatot a 6. percben szerezte a francia támadó, amikor kapott remek passzt Fabian Ruiztól a tizenhatoson belül és a jobb felső sarokba lőtt. A második gólja a 8. percben érkezett, ekkor a büntetőterületen kívül kapta a labdát Messitől és a kapu jobb oldalába lőtte. Közben az Auxerre is kezdte összeszedni magát, és a 38. percben volt is egy esélyük a szépítésre, amikor Raveloson indult meg a kapu felé, majd kapura lőtt a tizenhatosról, de csak a felső lécet találta el. Végül újabb gól már nem született a játékrészben.

A második félidőben is jobban játszott a PSG, de az Auxerre megtalálta a rést a pajzson és az 51. percben szépíteni tudott, amikor Da Costa szerezte meg a labdát, amit Sinayoko elé fejelt, ő pedig a hálóba is tüzelt. A párizsiak azonban kézben tartották az irányítást, és bár újabb gólt nem szereztek, simán megnyerték a mérkőzést. A 93. percben Mbappé ráadásul ismét betalált, de végül nem jött össze a mesterhármas, mivel a gólt les miatt érvénytelenítette a játékvezető.

Auxerre – PSG 1-2 (0-2)
Gólszerzők: Sinayoko (51.) ill. Mbappé (6. 8.)
Sárga lap: Jubal (46.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

A Ligue 1 36. fordulójának eredményei:

Péntek:
Olympique Lyon – AS Monaco 3-1

Szombat:
Lille – Olympique Marseilles 2-1
Nantes – Montpellier 0-3

Vasárnap:
AC Ajaccio – Rennes 0-5
Best – Clermont 2-1
Nice – Toulouse 0-0
Reims – Angers 2-2
Troyes – Strasbourg 1-1
Lorient – Lens 1-3
Auxerre – PSG

A francia bajnokság aktuális állása: