Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Döntött a fellebbviteli bíróság a Juventus pontlevonásáról – HIVATALOS

Meghozta a döntést az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) fellebbviteli bizottsága a Juventus pontlevonásával kapcsolatban.

(Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images)

Mint ismeretes, a Juventustól január 20-án vont le 15 pontot az olasz szövetség (FIGC), mivel a vád szerint néhány labdarúgó esetében a valós értéküknél sokkal magasabb árat határozott meg a torinói gárda, ezzel hozzásegítve őket, hogy a megengedettnél lényegesen nagyobb fizetésük és nagyobb teljesítménybónuszuk legyen. A Juve fellebbezett a döntés ellen az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) keretein belül működő sporttestületnél, ami április 20-án úgy döntött, hogy felfüggeszti a pontlevonást és visszautalja az ügyet az FIGC fellebbviteli testületéhez, így az új tárgyalásig visszakapták a pontokat.

A szövetségi fellebbviteli bíróság mostanra hozott döntést, melynek értelmében 10 pontos levonással büntette a Juventust, amely így a hetedik helyre csúszott vissza a Serie A-ban. Ezzel pedig veszélybe került a torinói gárda a BL-szereplése, mivel három meccsel a vége előtt öt pont a hátránya van a jelenleg negyedik helyen álló AC Milannal szemben, ezt viszont két pontra csökkenti, ha ma este nyerni tud az Empoli ellen.