Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: kifakadt a kiállított Vinícius Junior! – képpel

A Valencia elleni találkozón a Mestallában kiállított brazil kiválóságot a beszámolók szerint is több esetben rasszista megjegyzésekkel illették. A sértett a mérkőzést követően a közösségi médiában sokak szimpátiáját kiváltva kifakadt érzéseit illetően.

Az önmagában is igen balhés mérkőzés hullámainak biztosan lesz folytatása, hiszen elég csak a Spanyolországban már sokadik alkalommal ‘rasszizmus áldozatává’ Vinícius Junior gondolatait elolvasnunk.

“Nem ez az első, nem a második és nem is a harmadik alkalom, hogy ez történik! Spanyolországban a rasszizmus normális dolog. A La Liga sem tesz ellne semmit, amivel csak bátorítja az ellenfeleket. Őszintén sajnálom, hogy ez megtörténik, egy olyan bajnokságban, amelyet olyan játékosok tettek naggyá, mint Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano (Ronaldo) vagy Messi… Most pedig a rasszista megnyilvánulásoktól hangos.

Spanyolország egy csodálatos ország, amely az első perctől kezdve meleg fogadtatással üdvözölt, és amelyet nagyon szeretek. A történtekkel viszont kifelé a rasszizmus üzenetét közvetíti. Sajnálom azokat a spanyolokat, akik ezt mélységesen megvetik, és sajnálom, hogy Brazíliában eljutottunk oda, hogy Spanyolországról rasszista országként beszélünk. Változtatni sajnos nem tudok ezen, védekezni sem sikerül ellene, olyan rendszerességgel történik, de minden erőmmel azon leszek, hogy a rasszizmus ellen küzdjek!” – fogalmazott a közösségi médiában Vinícius Junior.

 

Mit is tehetnénk hozzá – Kíváncsian várjuk, esetleg miképpen reagál a történtekre a La Liga?!