Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: ha nehezen is, de nyert a városi rivális ellen a Real Madrid! – videóval

A spanyol bajnokság hétközi, 36. fordulója további három, szoros találkozóval, köztük a Real Madrid – Rayo Vallecano madridi derbivel folytatódott szerda este.

(Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

 

Real Madrid – Rayo Vallecano 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Benzema (31.), Rodrygo (89.) illetve R. de Tomás (84.)

Furcsa vagy sem, ki kell mondani, hogy a Vinícius Junior mellett a találkozót megelőzően is kiálló Real Madrid mióta biztossá vált az ősi rivális FC Barcelona bajnoki címe, mintha elengedte volna a La Liga még hátralévő fordulóit.

A Rayo elleni, ‘mini-madridi derbin’ ugyan Karim Benzema találatával vezetett az első félidőben Carlo Ancelotti csapata, amely a nagy labdabirtoklási fölénye (végig közel 60% körül mozgott ez a mutató – a szerk.) ellenére szépen visszaengedte az egyre felbátorodó Rayot.

Az erősen döntetlen-szagú találkozón amikor a hajrához érve egyenlítettek a vendégek, kevesen gondolták, hogy még változik az eredmény, Rodrygo villanása viszont eldöntötte a három pont kérdését. A brazil szélső találatával a Real ideiglenesen visszavette a késő este pályára lépő Atlético Madridtól a dobogó második fokát.

Elche – Sevilla1-1 (1-1)
Gólszerzők: Tete Morente (25.) illetve Lamela (10.)
Kiállítva: P. Gueye (18.)

Amilyen jól kezdett az Európa-liga döntőse, olyannyira hamar komoly lépéshátrányba is került Pape Gueye piros lapja után a sereghajtó és már kieső Elche otthonában. A győzelemért nagy erőket mozgósító hazaiak nagyon közel álltak ahhoz, hogy akár mindhárom pontot megszerezzék – Az eredmény a Sevillára nézve hízelgő.

 

Villarreal – Cadiz 2-0 (2-0)
Gólszerzők: N. Jackson (20. és 45+2.)

A “sárga tengeralattjáró” fiatal szenegáli játékosa, Nicolas Jackson remeklésével egy félidő alatt lerendezte a Cadiz elleni hazai találkozóját, amelyen az első 45 percben még volt egy meg nem adott gólja is a Villarrealnak.

A szünet után mintha kiengedett volna a Villarreal, a vendégek egyre komolyabb gólszerzési lehetőségekhez jutottak, ám végül még a szépítés sem jött össze számukra. A Villarreal győzelmével megerősítette – a forduló után még az is lehet, hogy bebiztosította – ötödik, Európa-liga indulást érő helyezését a tabellán.

 

A 36. forduló már lejátszott és még hátralévő találkozói:

Kedd:
Celta Vigo – Girona 1-1
Real Sociedad – Almería 1-0
Valladolid – Barcelona 3-1

Szerda:
Elche – Sevilla 1-1
Real Madrid – Rayo Vallecano 2-1
Villarreal – Cadíz 2-0
22:00 Betis – Getafe
22:00 Espanyol – Atlético Madrid (Tv: Spíler 2)

Csütörtök:
19:30 Mallorca – Valencia (Tv: Spíler 2)
21:30 Osasuna – Athletic Bilbao (Tv: Spíler 2)

 

A tabella jelenlegi állása: