Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kitűzték az U21-es válogatott keretét az utolsó felkészülési mérkőzésekre

A magyar U21-es válogatott az ősztől kezdődő Európa-bajnoki selejtezők előtt júniusban az utolsó két felkészülési mérkőzését játssza…

(Photo by PressFocus/MB Media/Getty Images)

A magyar U21-es válogatott szövetségi edzője, Gera Zoltán kijelölte a korosztályos válogatott keretét a soron következő két felkészülési mérkőzésre.

A magyar válogatott keretében három U21-es újonc szerepel, a ferencvárosi Lisztes Krisztián, aki a klubcsapatában mutatott meggyőző teljesítményével érdemelte ki, hogy 18 évesen bekerülhessen az U21-esek közé, valamint a siófoki Horváth Milán és a Paks több poszton is bevethető játékosa, Vas Gábor.

“A legutóbbi összetartásunkon több újonnan behívott játékos is jó teljesítményt nyújtott, és az azóta eltelt hetekben is voltak néhányan, akik kiemelkedő teljesítményükkel kiharcolták maguknak a kerettagságot, ezért ezúttal kellemes gondjaink adódtak a válogatott névsorának összeállításakor. Komoly versenyhelyzet alakult ki a csapatban, elsősorban a támadó pozíciókban rendelkezünk bőséges választási lehetőséggel, bízom benne, hogy mindenki rendelkezésre áll majd a szlovákok és az izlandiak elleni meccseken. Két nehéz ellenfél vár ránk az utolsó két felkészülési mérkőzésen, amelyek fontos tapasztalatokkal szolgálhatnak az őszi Eb-selejtezők előtt” – mondta Gera Zoltán az mlsz.hu-nak.

Az U21-es válogatott az eddigi hat felkészülési mérkőzéséből ötöt (Bulgária, Litvánia, Azerbajdzsán, Görögország és Ciprus ellen) megnyert, egyedül a dánokkal szemben maradt alul a törökországi edzőtáborozása során.

A magyar csapat június 15-én Nagyszombaton Szlovákia ellen, négy nappal később Izland ellen a budapest Bozsik Arénában lép pályára.

A magyar U21-es válogatott aktuális kerete:

Kapusok: Hegyi Krisztián (West Ham United), Molnár Zsombor (Dorog), Dúzs Gellért (Bp. Honvéd)
Hátvédek: Szabó Alex (Bp. Honvéd), Vas Gábor (Paksi FC), Iyinbor Patrik (Vasas), Horváth Milán (Siófok), Debreceni Ákos (Siófok)
Középpályások: Kovács Mátyás (MTK Budapest), Eördögh András (Bp. Honvéd), Bényei Ágoston (DVTK), Kosznovszky Márk (Kozármisleny), Kata Mihály (MTK Budapest), Kovács Barnabás (ZTE FC), Komáromi György (Puskás Akadémia), Kerezsi Zalán (Bp. Honvéd)
Támadók: Vitális Milán (ETO FC), Kocsis Dominik (Bp. Honvéd), Lisztes Krisztián (Ferencváros), Tóth Milán (Sturm Graz), Németh Dániel (ZTE FC), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE), Vancsa Zalán (Lommel)