Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Román Kupa: a Sepsi OSK tizenegyesrúgásokkal védte meg a címét – videóval

Szerda este Nagyszebenben rendezték meg a Román Kupa 2022-2023-as kiírásának döntőjét, ahol a tavalyi győztes Sepsi OSK az Universitatea Cluj csapatával mérte össze tudását…

 

A Sepsi OSK 0-0-s döntetlen után tizenegyesrúgásokkal győzte le az Universitatea Cluj együttesét a Román Kupa 2022-2023-as kiírásának döntőjében. A rendes játékidő mindkét félideje küzdelmesen alakult, a Sepsi becsülettel próbálkozott bevinni a győztes gólt, de nem járt sikerrel. Mint ahogyan a kétszer 15 perces hosszabbítás sem hozott döntést.

A tizenegyespárbaj során a kolozsváriak kerültek lépéselőnybe, Niczuly Roland azonban négy lövőn belül három kísérletet hárított, miközben a Sepsi már csak egyet hibázott, így hét páros végén eldőlt a küzdelem. A sepsiszentgyörgyiek magyar játékosai, Varga Roland és Tamás Márk egyaránt csereként lépett pályára, utóbbi értékesítette a győzelmet jelentő tizenegyest a szétlövés során.

A Sepsi a 2020-as döntőt még elvesztette, aztán viszont 2022-ben és 2023-ban is kupagyőztes lett, a klub 2011 óta íródó története során tehát már második alkalommal.

Sepsi OSK–Universitatea Cluj 0–0 – tizenegyesekkel: 5–4
Gólszerzők:
ill.