Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Anglia: a Brighton Európa élcsapatai között! – képpel

A története első európai kupaszereplését kivívó Brighton & Hove Albion teljesítménye kapcsán számos statisztika is alátámasztja, hogy bizony nem véletlen, hogy Roberto De Zerbi csapata ott lesz az Európa-liga őszi csoportkörében!

A nem csak bátran, de szemre is tetszetősen futballozó Brighton a 2022/23-as idény egészé tekintve Európa élcsapatai között szerepel, már ami a labdabirtoklást illeti. A “sirályoknál” ugyanis, ahogyan az a fenti képen is látszik, csupán az olyan hagyományosan nagy mezőnyfölényben futballozó csapatok, mint a Manchester City (65,3%), Bayern München (64,7%) és az FC Barcelona (64,2%) mögött.

Roberto De Zerbi csapata a kapura is kimondottan veszélyes, hiszen a legjobb három csapat között szerepel, amelyek meccsenként a legtöbbször eltalálják a kaput (6,3 lövés / meccs), átlagban 16,7 lövésből meccsenként – Utóbbi mutatónál csak a Bayern München (18,7) és a Real Madrid (17,7) előzi meg De Zerbiéket, akiket máris a jövő évi Európa-liga kiírás egyik titkos esélyesének kiáltották ki – Feltéve, ha nem ‘szedik szét a riválisok’ a csapatot (…)

 

(Borítókép: Photo by Craig Mercer/MB Media/Getty Images)