Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Libertadores-kupa: veszített a százszázalékos Fluminense, egyre többen közel a továbbjutáshoz – KÖRKÉP

Keddtől csütörtökig rendezték meg a Libertadores-kupa 2023-as kiírásában a csoportkör küzdelmeiben a  negyedik forduló mérkőzéseit…

(Photo by Christian Alvarenga/Getty Images)

A Libertadores-kupa csoportkörének negyedik fordulóját követően még öt csapat mondhatja magát veretlennek, matematikailag azonban még csak az egyikük biztosította továbbjutását.

Az A csoportban az argentin bajnokságban hullámvölgybe kerülő Racing Club továbbra is jól teljesít a nemzetközi porondon, Fernando Gago együttese az újabb idegenbeli sikerének köszönhetően 10 pontjával a továbbjutás küszöbére lépett, miközben csoportjában a címvédő Flamengo már a második nagy botlását szenvedte el a chilei döntetlenjével, így bár második, még egyáltalán nem tűnik biztosnak a továbbjutása. Az Academia meccsén az ecuadori Aucas soraiból Romulo Otero óriási szabadrúgásgólt vert, míg a Racing chilei portása, Gabriel Arias egy nem mindennapi bravúrt mutatott be.

A brazil Internacional két győzelem és két döntetlen jóvoltából mondhatja magát veretlennek, de hiába vezeti nyolc ponttal a négyesét, ott lohol a nyakában a kolumbiai Independiente Medellín és az uruguayi Nacional hét-hét ponttal, így még izgalmas versenyfutás várható hármójuk között. Szintén nyolc ponttal vezeti a csoportját a torna eddigi meglepetéscsapata, az Argentinos Juniors viszont két siker után kétszer is ikszelt, így az őt üldöző három csoportellenfél ott lohol a nyakában, bár a játékhéten egymástól vették el a pontokkal azzal, hogy az eddig nyeretlen Liverpool Montevideo legyőzte a Copa Sudamericana-győztes Independiente del Vallét, miközben a Bicho ikszelt a továbbra is gyengélkedő és csak négypontos Corinthians ellen.

A másik két veretlen egy csoportban található, H jelű négyest tíz ponttal vezető kolumbia Atlético Nacional a mezőny egyedüli biztos továbbjutója, de a paraguayi Olimpia Asunción is közel áll hozzá a nyolc pontjával, mivel az argentin másodosztályú Patronato és a perui Melgar jóval gyengébb szintet képvisel.

Első vereségét szenvedte el a háromból három győzelemmel rajtoló Fluminense, amely a La Paz-i magaslaton kapitulált a The Strongest ellen. Továbbra is gyengélkedik ebben a csoportban a végső győzelemre is esélyesnek tartott River Plate, amely a perui döntetlenjével négy forduló után továbbra is csak négypontos. Martín Demichelis együttese még nincs végzetes bajban, de a továbbjutáshoz győzelmekre lesz szüksége a folytatásban.

A tavalyit megelőző két kiírást megnyerő Palmeiras az első mérkőzése elvesztése után zsinórban három győzelemnél tart, így meglepetésre a Bolívarral kéz a kézben vezetik a csoportot, vagyis jelenleg két bolíviai együttes is továbbjutásra áll. Egyre inkább úgy tűnik, hogy az ecuadori Barcelona SC és a paraguayi Cerro Porteno nem lehet kettőjükre veszélyes.

A River mellett a másik argentin gigász is botlott a fordulóban, a Boca Juniors jókora meglepetésre kapitulált a tavaly az első kolumbiai bajnoki címét ünneplő Deportivo Pereira ellen. Ennek ellenére a Buenos Aires-i gárda még legyőzöttjével azonos pontszámmal vezeti a csoportját, de a chilei Colo-Colo csak két ponttal van lemaradva mögötte.

A szereplését két vereséggel kezdő Atlético Mineiro a tavalyi döntős Athletico Paranaense legyőzésével zárkózott fel a G csoportban. Hulkék jelenleg hatpontosak, a brazil ellenlábas hét egységgel áll, miközben a paraguayi Libertad hatpontos a perui Alianza Lima legyőzésével. A legkiegensúlyozottabb csoportban mindössze három pont a különbség az első és a negyedik helyezett között.

 

A csoport:

Aucas (ecuadori) – Racing Club (argentin) 1-2
Nublense (chilei) – Flamengo (brazil) 1-1

A csoport aktuális állása

 

B csoport:

Independiente Medellín (kolumbiai) – Nacional (uruguayi) 2-1
Metropolitanos (venezuelai) – Internacional (brazil) 1-2

A csoport aktuális állása

 

C csoport:

Bolívar (bolíviai) – Barcelona SC (ecuadori) 1-0
Cerro Porteno (paraguayi) – Palmeiras (brazil) 0-3

A csoport aktuális állása

 

D csoport:

The Strongest (bolíviai) – Fluminense (brazil) 1-0
Sporting Cristal (perui) – River Plate (argentin) 1-1

A csoport aktuális állása

 

E csoport:

Argentinos Juniors (argentin) – Corinthians (brazil) 0-0
Liverpool Montevideo (uruguayi) – Independiente del Valle (ecuadori) 1-0

A csoport aktuális állása

 

F csoport:

Deportivo Pereira (kolumbiai) – Boca Juniors (argentin) 1-0
Monagas (venezuelai) – Colo-Colo (chilei) 1-1

A csoport aktuális állása

 

G csoport:

Atlético Mineiro (brazil) – Athletico Paranaense (brazil) 2-1
Alianza Lima (perui) – Libertad (paraguayi) 1-2

A csoport aktuális állása

 

H csoport:

Melgar (perui) – Atlético Nacional (kolumbiai) 0-1
Patronato (argentin) – Olimpia Asunción (paraguayi) 0-2

A csoport aktuális állása

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!