Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: belga tehetség (is) érkezhet Busquets pótlására! – sajtóhír

Az FC Barcelonától a nyáron távozó Sergio Busquets megüresedő helyére már eddig is számos lehetséges opcióról lehetett hallani, az egyik legújabb Arthur Vermeeren nyári érkezése.

A 18 esztendős belga tehetséget korosztálya egyik legkiemelkedőbb belga tehetségének tartják, jelenleg a Royal Antwerp meghatározó tagja, a ‘Jijantes’ információ szerint utóbbi viszont lehetséges, hogy nem sokáig marad így.

A hírek szerint ugyanis a Transfermarkt által jelenleg 8,5 millió euróra taksált védekező középpályás a Barca kívánságlistáján is szerepel. A katalánok állítólag már többször figyelték a helyszínen Vermeerent, akit a jelentésekben olyan futballistának is neveztek már, mint aki Sergio Busquets hosszú távú helyettese is lehetne. Vermeeren legnagyobb erényei között pont azt tartják számon, mint Busquets esetében: elképesztően magabiztos a labdával és fiatal kora ellenére érett futballistának tűnik, aki nagyszerűen olvassa a játékot.

A ktalán Sport című lap is beszámolt már a Barca érdeklődéséről, megjegyezve, hogy az jelen állás szerint nem tekinthető konkrétnak, ugyanakkor mint fogalmaznak, ‘nem lenne meglepő, ha számos európai élcsapattal egyetemben a katalánok is lépéseket tennének a nyáron Vermeeren játékjogának megszerzésére’.

A már a belga válogatottba is bemutatkozó középpályás szerződése 2026 júliusáig szól jelenlegi csapatánál.