Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kecskemét: “Egyedül minden nehéz, együtt semmi sem lehetetlen”

A Kecskemét a Kisvárda 1-0-s legyőzésével megszerezte a magyar bajnokság (OTP Bank Liga) 2022-2023-as idényében a második helyet…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A Kecskemét vezetőedzője, Szabó István az elmúlt időszak visszaeséséről és csapat erejéről is beszélt az utolsó mérkőzés után:

“Már három-négy hete láttuk, hogy nyolc-tíz játékost is csapágyasra járattunk, ez volt az óhatatlan visszaesés oka. Egyszerűen elfáradtak, a keret mélysége pedig nem tette lehetővé, hogy megfelelően pótoljuk a kieső futballistákat. De a mai napra mindenki felszívta magát, irányítani tudtuk a mérkőzést. Nem játszottunk annyira jól, inkább a szívünk, az akarat, a hozzáállás vitt előre és taktikai téren is megmutattuk, mit akarunk játszani. Döntetlen közeli meccset nyertünk meg, mert mi rúgtuk a gólt. Ilyenkor látszik, hogy mekkora sportembereink vannak és mennyire kell a közönség buzdítása is, mert átlendítettek minket a holtponton.”

“Azt, hogy első évben sikerült ezüstérmet nyernünk, a csodálatos csapatomnak és a stábomnak köszönhetem. Ma már lehetetlen úgy dolgozni, hogy valaki kisajátítsa az eredményt. Egyedül minden nehéz, együtt semmi sem lehetetlen. Nagyon boldog vagyok, hogy kecskemétiként, a KTE-ben játszva, edzőként sikerült elérni ezt a sikert” – tette hozzá.

A KTE az NB I történetének legjobb újonc csapataként szerezte meg a második helyet a bajnokságban, így nyáron kipróbálhatja magát az Európa-konferencialiga selejtezőjében.