Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17-es Eb: a németek tizenegyesekkel, a franciák az angolok ellen jutottak tovább

A hazánkban zajló U17-es Európa-bajnokságon a szombati napon bonyolították le a negyeddöntők összecsapásait, melyet követően már csak négy csapat maradt versenyben a kontinens korosztályos bajnoki címéért…

(Photo by Ben McShane – Sportsfile/UEFA via Getty Images)

A mieink csoportját megnyerő Lengyelország U17 háromszor vezetve harcolta ki a továbbjutást Szerbia U17 válogatottjának 3-2-es legyőzésével. A lengyelek már a találkozó elején megszerezték a vezetést, de a szünet után egyenlítetek a szerbek, majd az újabb lengyel gólra tíz percen belül érkezett a válasz. Sokáig 2-2 volt az állás és úgy tűnt, hogy a tizenegyespárbaj dönthet, azonban a lengyel akciók a finisben célba értek, Filip Rejczyk a 89. percben vitte a mindent eldöntő találatot.

Lengyelország U17 – Szerbia U17 3-2 (1-0)
Gólszerzők: Krzyzanowski (4.), Mikolajewski (62.), Rejczyk (89.), ill. Vukojevic (51.), Subotic (70.)

Németország U17 válogatottja hősies körülmények között emberhátrányban harcolt ki 1-1-es döntetlent Svájc U17 ellen, majd szétlövésekben megnyerte a mérkőzést és továbbjutott a legjobb négy közé. A németek már az első negyedóra végén tíz emberre fogyatkoztak, majd az így elvégzett büntetőből Svájc megszerezte a vezetést. A második félidő elején a németek kiegyenlítetek, újabb találat pedig nem született a 90 perc alatt. Ezt követően azonnal jöttek a tizenegyesek, mely során a német csapat diadalmaskodott, Svájc az első két sikeres kísérlet után egymás után háromszor rontott. A Nationalelf soraiban Dárdai Pál legkisebb fia, Dárdai Bence csereként lépett pályára, kapott egy sárga lapot a hajrában, majd a maga tizenegyesét értékesítette.

Németország U17 – Svájc U17 1-1 (0-1) – tizenegyesekkel: 3-2
Gólszerzők: Brunner (49.) ill. Boteli (16. – büntetőből)
Kiállítva: Dal (15.), ill.

A papírformának megfelelően Spanyolország U17 biztosan, 3-0-s győzelemmel jutott tovább a mieink csoportjában a második helyen végző Írország U17 ellen. A hispánok az első félidőben még csak egygólos előnyre tettek szert, a másodikban azonban újabb két gólt szerezve biztosították be a továbbjutást. A Barcelona 15 éves tehetsége, Lamine Yamal ismét betalált, így a tornán már három gólnál tart.

Spanyolország U17 – Írország U17 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Granados (22.), Gulu (69.), Yamal (72.), ill.

A negyeddöntők slágerpárosításában Franciaország U17 együttese 1-0-ra múlta felül Anglia U17 válogatottját. A két csapat végig kiélezett mérkőzést vívott egymással, de sokáig mindkét együttes csak kihagyott lehetőségekig jutott. Végül a rendes játékidő vége előtt nem sokkal a gallok előtt tizenegyes adódott, melyből Mathis Lambourde tovább lőtte csapatát az elődöntőbe.

Anglia U17 – Franciaország U17 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. Lambourde (89. – büntetőből)

Az elúdöntők párosítása:

Lengyelország U17 – Németország U17
Spanyolország U17 – Franciaország U17

5. helyért (a vb-részvételért):

Anglia U17 – Svájc U17